Antrenată chiar de logodnicul său, Anastasia Nichita, campioana mondială la lupte, a dezvăluit într-un interviu cu Dorin Galben că nu-și poate imagina o relație cu cineva din afara sportului. Ea a menționat că, atunci când este obosită de la antrenamente, partenerul ei poate să gătească sau să aibă grijă de diverse responsabilități casnice. De asemenea, a subliniat provocările legate de plecările frecvente în cantonamente.

„Cum e să lucrezi cu iubitul tău, cu viitorul tău soț? Ai o zi când nu ai dispoziție, când nu vrei să faci pregătirea fizică, nu creează asta probleme în relație?”, a fost întrebată Anastasia Nichita.

Sigur că sunt neînțelegeri, dar el este foarte răbdător, uneori mă mir de câtă răbdare are el, pentru că eu, de obicei, m-am obișnuit mai mult singură, mai ales ce ține de pregătirea fizică, o făceau mereu singură. Iar acum, când vine și-mi zice că trebuie să fac așa ori așa, mai bag câte o replică: „Aici e prea mult, aici prea puțin, aici trebuie așa”. E clar că un antrenor nu ar permite asta, dar el are răbdare cu mine și-mi zice: „Trebuie să faci”. Îmi explică liniștit”, a răspuns campioana.

 

Logodnicul Anastasiei Nichita este și el luptător: „Luptă, în ianuarie va avea luptă, dar pentru Campionatul Mondial el s-a dezis de pregătirea lui și a avut grijă de pregătirea mea”.

Anastasia și Valeriu sunt împreună de aproape 4 ani. Recent, luptătoarea a fost cerută în căsătorie: „Cumva m-am așteptat, pentru că noi spre asta mergeam. Desigur nu mă așteptam că va fi de ziua mea. El a aranjat totul în cele mai mici detalii, așa încât să nu-mi dau seama”.

Campioana mondială subliniază  că este un avantaj că viitorul ei soț este din același domeniu din care este și ea: „El mă înțelege cel mai bine. Nu știu dacă aș putea locui cu cineva care nu ar face sport, am impresia că nu mă va înțelege. Când vin câteodată mai obosită de la antrenament, poate el să gătească mâncare, sau să pună hainele la spălat și invers, când el e mai obosit, eu ajut. Sau foarte des eu  sunt plecată în cantonamente câte 2-3 săptămâni și el e acasă, este important să te înțeleagă”.

Referitor la nuntă, aceasta este planificată pentru primăvara anului 2025: „Acum toată mobilizarea este pentru Olimpiadă, dar deja după ea o să ne gândim la nuntă”.

În luna august, campioana mondială Anastasia Nichita a dezvăluit că se pregătește pentru nuntă alături de iubitul ei, care i-a cerut mâna în căsătorie în februarie. Despovestește cum l-a întâlnit pe viitorul ei soț, care a reușit să o cucerească, chiar dacă inițial nu l-a plăcut.

Cererea în căsătorie a avut loc în ziua de naștere a luptătoarei, pe 19 februarie, din partea luptătorului de arte marțiale Valeriu Mircea.

Anastasia, campioana mondială la lupte, a împlinit 24 de ani pe 19 februarie. Crescută fără tată, cu mama des plecată peste hotare, această experiență nu a împiedicat-o, ci dimpotrivă, a contribuit la formarea ei ca o luptătoare de succes. A dezvăluit, de asemenea, detalii despre relația cu tatăl său și cu frații vitregi.

În premieră, Anastasia a povestit că trebuia să se numească Daniela, după dorința mamei sale, însă destinul a decis altfel.

În septembrie 2022, Nichita a scris istorie pentru Moldova, câștigând finala Campionatului Mondial (seniori) la lupte feminine din Belgrad, Serbia.

În primăvara acestui an, a dezvăluit durerea pierderii fratelui mai mare, vorbind despre așteptările sale nerealizate după campionate și amintindu-și de momentele dificile.

În aprilie, a devenit triplă campioană europeană la Campionatul European de la Zagreb, iar în iulie, a câștigat turneul Ranking Series de la Budapesta în categoria de greutate 57 kg.

Puțini știu că Anastasia Nichita este și polițistă de frontieră, activând ca inspector în cadrul IGPF și apreciind faptul că este susținută la serviciu, fiind parte din grupa de Sport de performanță.

Distribuie articolul: