Fiecare organism este diferit, însă un lucru este sigur: consumul de băuturi alcoolice în perioada specială a lunii nu te ajută foarte mult, ba dimpotrivă.

Știm că un pahar de vin poate părea o soluție bună pentru a te relaxa, mai ales atunci când menstruația îți cauzează stări fluctuante și crampe abdominale insuportabile. Totuși, consumul de alcool în perioada menstruației îți poate face mai mult rău decât bine. Chiar dacă ciclul menstrual este diferit de la o femeie la altă, există întotdeauna elemente comune.
Uneori, îți poți cauza singură dureri și complicații, fără să îți dai seama.

Iată ce se întâmplă atunci când bei alcool în perioada menstruației!

1. Ciclul menstrual se poate deregla

Dacă dimineață ți-a început cu o menstruație surpriză sau ai așteptat cu sufletul la gură menstruația și această a apărut mult mai târziu decât te așteptai, este posibil să ai de-a face cu dereglări. Aceste dereglări pot fi cauzate și de consumul de alcool în perioada menstruației sau înainte de această. Explicația este simplă: alcoolul crește temporar nivelul de estrogen și testosteron, iar acest lucru poate influență ciclul menstrual.

2. Menstruația poate fi mai dureroasă decât de obicei

Alcoolul deshidratează, iar un organsim deshidratat este mult mai predispus la crampe abdominale groaznice. Așadar, dacă de obicei experimentezi dismenoree, nu este deloc o idee bună să consumi alcool în perioada menstruației.

Dacă, totuși, ieși și oraș și vrei să bei un pahar cu vin sau un cocktail, asigura-te că bei și o cantitate mai mare de apă.

Astfel, vei regla nivelul de hidratare și vei evita simptomele neplăcute de a două zi.

3. Sindromul pre-menstrual (PMS) se poate intensifica

Dacă bei alcool în perioada premergătoare menstruației sau în timpul ei, este posibil să ai parte, pe lângă crampe, și de alte simptome agravate. De exemplu, după o seară de consumat mai multe pahare, a două zi poți experimenta senzații de disconfort în zona sânilor, dureri de cap, greață și fluctuații emoționale puternice.

4. Nivelul de magneziu din corp scade

Pe parcursul ciclului menstrual, nivelul de magneziu variază. Când consumi alcool, acesta scade semnificativ și brusc, iar consecință este un nivel de glicemie mai mic. Când nivelul de zahăr din sânge scade brusc, te vei simți amețită și vei avea pofte intense de dulciuri. Apoi, consumul de zahăr va inflama suplimentar organismul, inrautatind crampele. Tot acest cerc vicios creat te va face să te simți destul de rău.

Continuarea o găsești pe andreearaicu.ro

Distribuie articolul: