Al patrulea sezon „The Crown”  a adus o provocare uriașă pentru designerii de costume ai serialului: să refacă garderoba a uneia dintre cele mai apreciate femei din istoria modei – Prințesa Diana.

Pentru personajul Prințesei Diana, interpretat de Emma Corrin, au fost create 80 de costume dintre care doar 17 au fost folosite în secvențele turneului din Australia.

Cea mai mare provocare dintre costumele create pentru sezonul al patrulea a fost rochia de mireasă a Prințesei Diana. Au fost consultați designerii rochiei originale. Amy Roberts a povestit că „A fost un fel de elefantul din cameră. Până și oamenii care nu erau născuți atunci știu cum arată rochia. Însă nu cred că jobul nostru este să copiem în cel mai mic detaliu”. Pentru a recrea rochia de mireasă, Roberts a luat legătură cu David și Elizabeth Emanuel, designerii care au realizat rochia purtată de Prințesa Diana în ziua nunții.

Majoritatea aparițiilor publice ale Prințesei Diana au fost surprinse în imagini de către paparazzi care o hăituiau constant. Fotografiile din presă au fost sursa principală de inspirație pentru costumele din The Crown.

Stilul Prințesei evoluează de-a lungul sezonului al patrulea, de la o adolescentă care locuia într-un apartament înghesuit cu prietenele ei, la o prințesă în devenire până la statutul de „Printesa Inimilor”, cu un stil bine definit, mult mai senzual și mai asumat decât orice alt membru al Familiei Regale.

Pe tine ce ținută te-a cucerit?

Distribuie articolul: