Dacă ești carnivor, atunci această rețetă a puiului copt în cuptor este perfectă pentru tine. Cum se face? Explicăm pas cu pas.

Ingrediente:

  • 1 pui întreg de 1,5 kilograme (fără mărunțiș)
  • Sare și piper negru măcinat, după gust
  • o lingură praf de ceapă
  • 1/2 cană de unt
  • o țelină fără frunze.

Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 350°F (180°C).
2. Așezați puiul într-o tavă sau vas de copt și asezonați în interior și în exterior cu o cantitate generoasă de sare și piper. Presărați praful de ceapă în interior și în exterior. Puneți 3 linguri de margarină în interiorul puiului și aranjați bucăți din margarina rămasă pe pielea puiului. Tăiați țelina în 3 sau 4 bucăți și puneți-o în interiorul puiului.
3. Coaceți descoperit timp de 1 oră și 15 minute în cuptorul preîncălzit, sau până când este complet fiert. Se ia din cuptor si se acoperă cu untul topit. Acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați să se odihnească 30 de minute înainte de a tăia și servi.

Distribuie articolul: