Pe 19 noiembrie, mai multe țări ale lumii sărbătoresc cu mult fast Ziua Internațională a bărbaților. Cu această ocazie, o echipă a postului de televiziune TVR Chișinău, a încercat să afle de la moldovence dacă știu despre această zi și ce le doresc bărbaților din viața lor cu această ocazie.

„Eu nu știu, cui îi plac… acesta-s!”, a declarat un bărbat. În Republica Moldova nu există o zi oficial numită Ziua Bărbaților, unii zicând că ea trebuie sărbătorită după cea a femeilor, adică pe 9 martie, alții că e cazul să o sărbătorim doar în anii bisecți, pe 29 februarie, o dată la 4 ani.

Puțini au știut de sărbătoare, iar unii au spus că o vor serba din mers. „Trezire la ora 5 dimineața, sport la sală, apoi muncă, seara voi merge la un film cu o cunoștință”, a spus bucătarul Petru Scalețchi pentru echipa TVR.

„Fără mari alaiuri. Acasă, cu o cafea sau 50 de grame de coniac”, a spus un bărbat trecut de 50 de ani.

„Poate organizăm o distracție cu prietenii, ieșim cu domnișoarele la un restaurant, ne odihnim frumușel”, a spus un tânăr aflat în parc.

Cât despre bărbații adevărați, atât doamnele, cât și domnii au avut un cuvânt de spus: Un bărbat adevărat se ține de cuvânt, are grijă de iubita sa ori de familie; este o persoană plăcută și educată, care are grijă de suflet, dar și de felul cum arată; trebuie să fie puternic, curajos și fidel; să se simtă bine în felul lui, în corpul lui, cum gândește și cum arată.

Femeile de vârsta a treia spun că bărbații din timpurile lor erau mai curajoși decât astăzi, mai galanți, făceau curte la fete, iar ele se simțeau mai protejate. Întrebați dacă au sau nu nevoie de o zi a lor, bărbații au fost cam nedumeriți, în schimb femeile au dat răspunsuri mai ferme: „Dacă noi avem, vor și ei probabil mai multă atenție, să se simtă importanți și iubiți”.

Ajutați bărbații să aibă o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai fericită.

Foto: askmen.com