Cum au fost construite piramidele? Cine sunt cei mai cunoscuți faraoni ai Egiptului Antic? Ce sunt hieroglifele și ce semnificație au? La toate aceste întrebări curioase, copilulul tău poate primi răspunsul la Shopping MallDova.

În perioada 02 – 25 iunie, cel mai mare centru comercial din capitală lansează în premieră expoziția „Micii Faraoni”, destinată copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani. Partenerul general al evenimentului este „Heritage”, prima școală internațională din Republica Moldova, o instituție de învățământ inovativă, adaptată la cerințele globale.

Zilnic, începând cu ora 11:00, din oră în oră, echipa de ghizi îi va întâmpina pe copii cu tururi distractive și interactive a câte 45 de minute și se vor aventura împreună într-o călătorie în timp, unde vor învăța lucruri impresionante despre Egiptul Antic, faraoni și piramide.

Cum începe distracția

Pentru o experiența completă, copiii vor fi costumați în faraoni sau Cleopatra. Aceștia vor urca pe tronul faraonului, iar ghizii le vor povesti istorii captivante despre cei mai cunoscuți faraoni ai Egiptului.

Marea Piramidă

După ce vor pătrunde în marea piramidă, copiii vor urmări un filmuleț despre Egiptul Antic. Ei vor afla cum au fost construite piramidele și ce reprezintă simbolurile inscripționate în ele.

Sarcofagul lui Tutankhamon

Călătoria va continua la sarcofagul lui Tutankhamon, o cameră plină de mister. Urmează explorarea artefactelor. Micii arheologi vor identifica cheia spre „Camera Comorilor”. În interiorul acesteia copiii vor reconstitui imaginea frumoasei regine Nefertiti și a lui Tutankhamon, adunând puzzle-uri magnetice.

Platoul Giza în 3D

Aici micuții vor putea vedea Platoul Giza în format 3D, unde vor putea percepe cum sunt amplasate piramidele. Împreună cu ghizii, ei vor putea crea amulete proprii, pe care le vor lua acasă.

Construim piramidă împreună

Copii vor construi o piramidă proprie din blocuri mici, care trebuie poziționate corect. Totodată, ei pot urca pe unul din cei doi sfincși,  pentru poze mai spectaculoase.

Alfabetul hieroglifelor

Urmează alfabetul hieroglifelor. Micuții vor învăța despre semnificația acestora și chiar își vor scrie numele cu ajutorul lor.

Ne transformăm în mumii

Ghizii vor vorbi despre procesul de mumificare și cum arată un corp îmbălzămat. Pentru a intra în esența acestui obicei antic, copiii se vor înfășura în hârtie.

Știați că…

Pentru cunoștințe generale mai dezvoltate, copiii vor citi de pe papirusuri lucruri amuzante despre Egiptul Antic. Mai mult, ei vor afla despre cum se produceau acestea, cum se scria pe ele și cât de vechi sunt.

Sfârșitul aventurii

Aventura se va încheia cu multe fotografii. Copiii, însoțiți de părinți, își pot crea amintiri haioase alături de exponate.

Vino împreună cu copilul tău la Shopping MallDova și veți avea parte de cea mai distractivă lecție de istorie și civilizație!

P

Distribuie articolul: