Jyoti Amge este o tânără din India, fiind cea mai mică femeie din lume. La ai săi 26 de ani, are înălțimea de 60 cm și greutatea – 6,5 kg. Indiferent de aceste cifre, este o femeie ambițioasă și curajoasă care este gata să cucerească lumea. 

Sursă: woman.ru

În țara natală, este considerată o zeiță, deși ea însăși se vede actriță. Deja s-a filmat în celebrul serial TV „American Horror Story” și a avut mai multe roluri în filmele Bollywood. Iar în prezent, este reality show-ul „Oameni extraordinari” cu participarea ei.

„Eu nu pot să-mi torn ceai, nu pot să deschid ușa, nu pot să merg la baie. Și astfel de impedimente sunt o sumedenie”, spune Jyoti. Dar aceste probleme nu o încurcă nicidecum să trăiască viața din plin, totul datorită familiei ei.

Sursă: woman.ru

Jyoti s-a născut cu o boală genetică rară – achondroplazie. Aceasta semnifică încălcarea creșterii osoase, datorită căreia scheletul uman este format cu tulburări, și apare nanismul. Mama Amge, care a născut pe lângă Jyoti încă cinci copii, spune că în timpul sarcinii, fata practic nu s-a mișcat, iar medicii cu greu au depistat copilul la ultrasonografie. Când Joyti s-a născut, pe 16 decembrie 1993, medicii îi dădeau doar câteva ore de viață, dar iată că ei au greșit.

Sursă: woman.ru

Jyoti nu doar își construiește cariera de actriță, dar participă la viața civilă, la diverse meetinguri și manifestații, luptând pentru drepturile omului. De asemenea îi place mult să-și demonstreze outfit-urile aprinse și manichiura accentuată.

Sursă: woman.ru