Multe persoane încă se îndoiesc de eficacitatea vaccinurilor anti-covid-19, dar și printre cei imunizați sunt persoane care consideră că dacă și-au pus vaccinul nu se vor mai îmbolnăvi. Astfel, acestea nu se protejează suficient și ajung dezamăgiți după o infectare. Mai este o categorie de persoane care consideră că se vor îmbonăvi de la vaccin, crezând că acesta conține virusul. Specialiștii de la OMS ne asigură că niciun vaccin anti-covid-19 creat până în prezent NU conține virusul care cauzează infecția. 

Totuși, de ce trebuie să ne vaccinăm?

O comparație a unor radiografii cu plămânii a doi pacienți, vaccinat și nevaccinat, vă pot răspunde la cel puțin o întrebare pe care cu siguranță v-ați pus-o.

Medicul Dr. Faheem Younus, specializat în medicină internă și boli infecțioase, a demonstrat, cu ajutorul unor radiografii pulmonare, care este diferența dintre plămânii unei persoane vaccinate și ai alteia neimunizate împotriva virusului Covid-19, menționează digi-worldtv.com.

Acesta a explicat că și cei vaccinați pot face forme ușoare de coronavirus, însă cei care nu s-au imunizat pot avea probeleme grave și au risc mare de a ajunge la Terapie Intensivă, mai ales acum, când tulpina Delta devine predominantă în multe zone ale lumii.

„Da, puteţi să vă îmbolnăviţi de COVID-19 dacă v-aţi vaccinat, dar de obicei este vorba despre o formă uşoară”, este comentariul medicului Faheem Younus, care însoţeşte fotografia cu două radiografii pulmonare, pe care acesta a pus-o pe Twitter.

Plămânii pacientului vaccinat apar în partea stângă a imaginii, fiind mult mai negri decât cei din radiografia din dreapta, cea a unui pacient neimunizat și foarte afectat de puterea virsuului Sars-CoV-2.