Vremea caldă și relaxarea restricțiilor pe timp de pandemie au scos locuitorii Chișinăului la plimbări în aer liber. Deja a doua zi parcurile din capitală forfotesc de lume. Unii încearcă să stea la distanță, alții au îmbrăcat măști și mănuși. Cei mai bucuroși de promenade rămân totuși copiii, scrie Agora.

Și terenurile de joacă au fost luate cu asalt. Echipați cu biciclete și trotinete copii par să se bucure cel mai mult de posibilitatea unei ieșiri în aer liber.

Accesul în parcuri a fost permis de luni,  27 aprilie, când autoritățile au decis relaxarea unor restricții pe timp de pandemie cu noul coronavirus. Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, deși accesul în parcuri este permis, terenurile de joacă, zonele de agrement și terenurile sportive rămân a fi închise.

Totuși, populația este atenționată să respecte măsurile de protecție atunci când ies în locuri publice – să evite locurile aglomerate, să păstreze distanța socială, să-și acopere gura în caz de tuse sau strănut. Totodată, nu este permisă aflarea în locurile publice în grupuri mai mari de trei persoane.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: