Grădinița nr. 140 „Ion Creangă” din comuna Băcioi, cu o capacitate de 160 de locuri și șapte grupe de copii, inclusiv o grupă de creșă, a fost redeschisă, după finalizarea lucrărilor de reparație capitală a edificiului. A fost schimbat acoperișul, reparat blocul alimentar, a sălilor de grupă, a fațadelor, a pavilioanelor și a terenurilor de joacă.

„Conectarea IET nr. 140 la rețeaua de gaze naturale a avut loc în noiembrie 2020, ca urmare a conlucrării noastre cu administrația SRL „Chișinău-Gaz”, în condițiile când racordarea edificiului grădiniței la rețea era problematică, având în vedere costurile mari pentru asemenea lucrări. Dar situația a fost depășită și acum familiile tinere cu copii pot beneficia de servicii publice calitative în localitatea lor”, a spus primarul Ion Ceban.

Reabilitarea edificiului IET nr. 140 a început în anul 2012. Primăria Chișinău a alocat în anul 2020 circa 1,6 milioane lei, pentru lucrări de finisare și amenajarea teritoriului aferent. De asemenea, Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM) a alocat suma de 1 milion de lei, din care a fost achiziționat mobilier și utilaj pentru blocul alimentar.

Foto: Facebook/IonCeban