A devenit deja o legendă momentul în care este inaugurat faimosul Pom de Crăciun din Piața Rockefeller a New York-ului. Minunea s-a produs și în acest an. Zilele trecute, newyorkezii au asistat la un spectacol plin de magie, punctul culminant al căruia a fost, desigur, conectarea beculețelor.

83rd-rockefeller-center-tree-lighting-2015 (2)

Inaugurarea Pomului de Crăciun din preajma Rockefeller Center a devenit o tradiție care se repetă la fiecare început de decembrie, de la 1931 încoace.

cats

„The Rockefeller Center Christmas Tree este un simbol mondial al vacanței care începe la New York City. În acest an, bradul a fost aprins pentru prima dată miercuri, pe 2 decembrie, însoțit de un spectacol live care a durat două ore. Zeci de mii de spectatori s-au aglomerat pe trotuare pentru a urmări evenimentul live, iar milioane de oameni de pe tot globul au urmărit momentul la TV sau calculatoare. Pomul de Crăciun poate fi admirat până pe 7 ianuarie 2016”, scrie website-ul oficial ockefellercenter.com.

band-merrymakers-performs

În acest an, mii de newyorkezi, dar și turiști din toate colțurile lumii, au asistat la momentul în care cele 45 000 de beculețe colorate s-au aprins pe un brad înalt de 24 de metri și greu de 10 tone. În vârf, se află o stea Swarowski.

swarovski-star

Chiar dacă tradiția a fost pe deplin lăudată de unii și criticată de alții, după vacanța de Revelion care se va încheia cam pe 7 ianuarie, imensul brad va fi transformt în cherestea, iar materialul lemnos va fi donat în scopuri caritabile.

83rd-rockefeller-center-tree-lighting-2015 (1)

Foto: Radio Europa FM, Jose Perez / Splash News,  D Dipasupil/WireImage,  Gilbert Carrasquillo/GC Images, Theo Wargo/Getty Images

Distribuie articolul: