Robert Powell este actorul care l-a interpretat magistral pe Iisus Hristos în celebra producţie regizată de Franco Zeffireli, „Iisus din Nazaret”. Aceasta rămâne a fi cea mai iconică reprezentare a lui Isus și desigur cel mai important rol pentru actor. 

Robert Powell nu a mai putut egala performanţa şi desăvârşirea acestui rol.

În timpul filmărilor, în cadrul unui interviu, actorul Powell a spus: „În fiecare zi mă simt privilegiat să joc acest rol, să împărtăşesc astfel experienţa lui Iisus. Trăind această poveste, este imposibil să nu fii afectat de ea. Cred că sunt o persoană mult mai umilă deja. La început, nu prea am crezut că o să prindă formă acest proiect. Dar trebuind să spun cuvintele acestui om, care a schimbat cursul vieţii şi al istoriei, caracterul a prins viaţă şi ideile lui au devenit realitate”.

Este adevărat că Robert era înainte de filmări ateu, iar în timp ce filma, perspectiva lui s-a schimbat cu mult.

Rolul şi imaginea lui Isus l-au urmărit în toată cariera pe Robert Powell. Niciodată după acest rol, actorul nu a mai simţit acel foc lăuntric de a juca la fel de bine şi alte personaje. Profund transformat, actorul a rămas activ mai mult pe micile ecrane. Succesul nu i-a mai surâs atât de bine după Jesus of Nazareth.

Distribuie articolul: