Igor Dodon a primit pe 29 iunie prelungirea mandatului de arest la domiciliu pentru 30 de zile. Conform Tv8, cu puțin înainte de a se expune magistrații, fostul președinte a declarat jurnaliștilor că în mare parte el scrie mesajele pe care le distribuie pe rețelele sociale, iar uneori se implică și unii colegi. „Unele le scriu eu, iar la unele se implică și unii colegi pentru că au aspecte mai juridice”, a declarat Dodon. 

Întrebat cu ce se ocupă în arest la domiciliu atât timp cât are interdicția de a comunica cu cei apropiați, fostul șef de stat a declarat că face sport și a început să citească mai multe cărți. 

„Fac sport, am început să citesc mai multe cărți în engleză, în franceză. Îmi aduc aminte și de franceză și de engleză… Eu va recomand să citiți mai multe biografii ale oamenilor celebri. De exemplu a lui Cezar, același Otto von Bismarck, același Stalin”, a declarat Dodon pentru jurnaliști, potrivit sursei. 

Așadar, Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, a rămas în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată marți, 21 iunie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Ajuns la Judecătorie, acesta a refuzat să ofere declarații.

Sursa: Tv8

Distribuie articolul: