Piesa „Hamlet în sos picant” este scrisă de Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub, scenografie: Iurie Matei și de costume, Tatiana Popescu a fost responsabilă. Este vorba despre un spectacol reușit, cu mult umor și actori talentați. 

În distribuția piesei au jucat actori reputați ai Teatrului Național Mihai Eminescu, bine-cunoscuți și publicului nostru: Petru Hadârcă, Angela Ciobanu, Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleșca / Igor Babiac.

Despre ce este vorba?

Acțiunea spectacolului se petrece la Castelul Elsinore. Și nu în sala tronului, dar în bucătăria regală, unde sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Familia regală ospătează cu poftă din ce se pregătește în bucătăria castelului Elsinore, pentru că sunt bucate diferite și gustoase. Froggy este masterchef-ul bucătăriei de la Castelul Elsinore. Dar pe lângă responsabilitatea gătirii bucatelor gustoase mai face mișto de tragedia prințului danez care crede că tatăl său a murit din cauza bucătarului-șef, Froggy. Deși au loc acuzații în mod deschis, Froggy nu-și recunoaște vina. Din contra, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet, fapt care generează niște probleme. Regina, crede că apare fostul soț și îți pune întrebări. În bucătărie, regina și soția lui Froggy discută despre ale vieții, dând de înțeles că știe că ea nu i-a fost fidelă soțului ei, masterchef-ul bucătăriei.

Bucătăria ajunge nu doar un câmp de bătălie – dar și altceva.

Rolul reginei în piesă a fost de senzație. Foarte multe momente amuzante, iar combinarea realității cu umor, uneori umor negru a fost foarte bine jucat.

Regina, după moartea soțului, se recăsătorește; fapt care generează conflict între fiu și noul soț. Acest conflic generează o situație fără precedent, regina fugărindu-și fiul în Anglia.

Premiera „Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj include situații comice savuroase având mult umor, pe alocuri negru. Un spectacol reușit, unde îți încarci bateriile. Mergeți la spectacolul „Hamlet în sos picant” care se joacă pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu.