Pe Cristina Furmuzachi fashionistele din Chișinău o solicită și apreciază pentru ideile creative și lucru calitativ în arta manichiurii. Și-a dezvoltat talentul progresiv, de-a lungul timpului, iar acum cucerește prin design-uri unice, sclipitoare și elegante.


A studiat și absolvit facultatea de Business și Administrarea afacerilor, însă dragostea pentru estetic și talentul l-a manifestat față de manichiura deosebită. Este maestru în acest domeniu și își face meseria cu mare dăruire. Această pasiune o dezvoltă de la 17 ani, acum fiind o artă în care se regăsește.

„Eram o puștoaică când am început să lucrez în acest domeniu, dar nu regret. Este ocupația perfectă pentru mine, pe care o fac cu mare plăcere. Este un domeniu care se dezvoltă în fiecare zi tot mai accelerat, un domeniu unde îmbini comunicarea și creația. Am lucrat toți acești ani pentru plăcerea nemaipomenită pe care o primesc de fiecare dată atunci când îmi văd clientele mulțumite și fericite.”
15726620_1254445967963614_636112350628243947_n

A pornit pe acest drum cu propriul bagaj încărcat cu ambiție, răbdare, perseverență și determinare. Cel mai important este că toate ideile sale vin din inimă, ceea ce simte – aceea creează și niciodată nu dă greș.

„De obicei mă inspir din reviste, articole ce țin de tendințele anuale sau sezoniere. Frecventez cursuri, training-uri de specialitate, ținute atât de meșterii moldoveni, cât și cei de peste hotare.”

https://www.instagram.com/p/BXYcTxYAE6N/?taken-by=cristina_naildesign

https://www.instagram.com/p/BW0f5reFlcB/?taken-by=cristina_naildesign

În tot acest proces, rezultatul este cel care ne bucură. Mereu însă ne frământă frica de a nu deteriora unghiile, folosind gelul. Cristina ne ajută să înțelegem acest lucru.

„Mitul că gelul afectează unghia este greșit. Unghia este afectată nu de gel dar de nespecialiști, atunci când aceasta nu este prelucrată corect, pentru că înainte de a se aplica gelul pe unghie, ea necesită o ușoară pilire pentru a se îndepărta stratul lucios. Un profesionist va îndepărta doar luciul unghiei, însă unii „specialiști” consideră că gelul va rezista mai mult dacă vor pili mai tare unghia naturală – un fapt absolut greșit! Este afectată astfel unghia și de acolo încep problemele legate de unghii deteriorate.

Mai există riscul expunerii la razele UV – dăunătoare pielii. Acest factor poate fi ținut sub control venind la întreținere nu mai des decât 25-30 de zile și aplicând o cremă cu factor de protecție. Dar totuși, cel mai dăunător factor asupra unghiilor naturale este încercarea clientelor de a-și îndepărta singure gelul de pe unghie, aceasta rămânând absolut deteriorată. Apropo, ea are nevoie de 90-100 de zile ca să regenereze complet”, explică nail artista.

https://www.instagram.com/p/BWK5nxZFhhD/?taken-by=cristina_naildesign

Cristina a venit cu un sfat pentru femeile care își doresc unghiile perfecte și să nu fie deteriorate.

„Sfatul meu este să se adreseze specialiștilor. Această procedură trebuie să fie efectuată corect și atunci urmările nu vor fi grave.”

https://www.instagram.com/p/BVmiaoPl0LF/?taken-by=cristina_naildesign

https://www.instagram.com/p/BODQvQXBkjq/?taken-by=cristina_naildesign

Dacă mai avem sau ba tendințe anul acesta am aflat tot de la Cristina:
„În sezonul cald, fetele mai mult solicită nuanțele pastelate și culorile metalice. Ceea ce ține de design, se solicită atât pietre, luciu, picturi, abstracții, însă totul cât mai minimalist. Tendințele s-au schimbat, iar acum design-ul cere cât mai puține detalii, fără exagerare sau prea multe detalii”, mai explică specialista în manichiură.

A lăsat câteva reguli esențiale de durabilitate pentru manichiura cu gel.

„Manichiura cu gel este predispusă să dureze 22-30 de zile. Aceasta poate să țină și mai mult de atât dacă este estetic păstrată și îngrijită corespunzător. Cu timpul, însă, apare riscul sporit să se rupă unghia naturală deoarece gelul nu o mai acoperă în totalitate. Dacă acestea își pierd luciul între timp puteți să le aplicați ojă transparentă și aspectul plăcut va reveni imediat. Se recomandă, cu 3-4 zile înainte de aplicarea gelului pe unghii, efectuarea manichiurii clasice, pentru a le oferi acestora un aspect ideal.”
Nail artista visează și la un model printre celebritățile autohtone, care, crede ea, îi va purta creația cu demnitate:
„Rodica Ciorănică ar fi modelul potrivit al stilului pe care eu prefer să îl propun clientelor mele: nuanțe fine, design-uri moderne și totul îmbinat cu un gust aparte.”
 Îți mulțumim pentru acest interviu, Cristina! Fie ca inspirația și răbdarea să te însoțească întotdeauna!
Foto: instagram.com

Distribuie articolul: