Mama lui Cristiano Ronaldo, Maria Dolores Aveiro are mari emoții în timpul meciurilor fiului. Ea recent a izbucnit în lacrimi în timpul meciului de la Manchester United, acesta fiind primul meci al sportivului în acest club, din ultimii 12 ani, în care jucătorul a marcat o dublă.

De obicei, Ronaldo nu o lasă pe mama lui să meargă la jocuri: Dolores are emoții foarte mari și deja de două ori a leșinat din cauza grijilor. „Acum ei nu i se poate să urmărească meciurile foarte importante. Eu îi zic: „Uite, nu mai am tată, nu vreau să-mi pierd și mama, așa că nu vei mai urmări sferturile, semifinalele și finalele”, a declarat Ronaldo pentru Daily Mail.

O astfel de „sensibilitate emoțională” a lui Dolores este pe deplin justificată, deoarece viața ei a fost plină de evenimente tragice. Ea și-a pierdut mama devreme, iar tatăl lui Dolores a trimis-o la un internat religios. Fata a fugit de acolo de mai multe ori, după care a fost totuși întoarsă acasă. Dolores a fost bătută de mama vitregă, iar tatăl ei a vrut să o trimită la o clinică de psihiatrie.

De la vârsta de 13 ani, Dolores a lucrat de dimineață până seara, iar la vârsta de 18 ani s-a căsătorit cu un vânzător de pește, cu care la fel nu a avut o poveste de dragoste fericită. Ea a publicat cartea „Mama curajoasa”, în care spunea că, fiul ei Cristiano putea să nu se nască deloc, pentru că plănuia să facă avort.

„Aveam 30 de ani, născusem deja trei copii. Am trăit prost, soțul meu câștiga prea puțin și eram înconjurați de probleme. Dar medicii au refuzat categoric să facă avortul”.

Această istorie acum s-a transformat într-o poveste de care toți își aduc aminte cu zâmbetul pe buze: „Uneori Cristiano râde și îmi spune: „Vezi, nu ai vrut să mă nasc. Dar acum sunt aici să te ajut. Acum putem râde de asta”. Dolores urmărește îndeaproape cariera fiului ei și îl susține în toate modurile posibile: „Ori de câte ori mă sună înainte de meciuri, eu îi spun: „Noroc, fiule! Voi aprinde o lumânare, astfel încât Fecioara Maria să vă lumineze calea!” Acesta este ritualul nostru de mulți ani. Dacă Cristiano pierde, îl sun și îi cer să aibă răbdare. Este foarte trist după înfrângeri”.

Sursa: glamour.ru