După ce ieri  Mitropolia a anunțat că Preotul Maxim Melinte nu mai are voie să oficializeze slujbe în biserică pe motiv că ar fi susținut comunitatea LGBT, mulți internauți sau pur și simplu creștini și-au exprimat indignarea și cer revenirea Preotului în biserică.

S-a creat o petiție prin care se solicită anularea decretului.

Părinte Mitropolit Vladimir,

Noi, membrii Bisericii Ortodoxe, cu tristețe am aflat despre oprirea de la slujire a preotului Maxim Melinti.

Considerăm că această decizie a fost luată netransparent, fără a avea loc vreo judecată bisericească publică, fără a consulta membrii Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Ghidighici, precum și alți creștini ortodocși din Mitropolia pe care o conduceți. Chiar și creștinii laici la fel sunt membri Bisericii Ortodoxe, a cărei Cap este Hristos.

Decizia a fost luată în grăbă fără a investiga cazul amănunțit, din care cauză decretul nu expune toate faptele de învinuire și canoanele încălcate.

Prin prezenta, ne exprimăm susținerea acțiunilor și convingerilor  preotului Maxim Melinti și solicităm să anulați Decretul de oprire.”

Tot ieri Preotul Maxim Melinte a avut și o primă reacție la decizia Mitropoliei. 

„Niciodată nu mi-am exprimat opinia față de comunitatea LGBT. Există risc înalt de infectare HIV în acest grup. Mesajul meu era și rămâne mereu pașnic, binevoitor, inclusiv îndemnul la pocaință, abstinență și componente fără de risc.”

Vezi și: Mitropolia i-a INTERZIS Preotul Maxim Melinte să mai oficializeze slujbe bisericești

Distribuie articolul: