Auzim tot mai des istorii motivațioale despre moldovenii noștri, stabiliți cu traiul peste hotare. Un exemplu în acest sens este și Sorina Anton. Născută într-un sătuc mic din nordul Moldovei, Sorina a absolvit liceul la Chișinău, iar studiile universitare - peste Prut. Urma să devină profesoară de istorie sau avocat. Soarta, însă i-a schimbat planurile. Astăzi, fie că este vorba despre nuntă, zi de naștere sau orice alt eveniment din viață - EA are soluția perfectă la capitolul desert. Despre cum a ajuns să îndulcească oamenii de peste ocean, dar și care este ingredientul de bază al torturilor sale, aflați în interviul de mai jos.

Sorina, te-ai născut în Moldova, ai studiat în România, iar destinul te-a dus tocmai peste ocean. Cum s-a întâmplat acest lucru și de cât timp ești stabilită în America?

Eram studentă la masterat, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, când am aflat despre programul „Work and Travel”. Entuziasmată fiind, l-am convins și pe prietenul meu, astăzi soțul meu, să ne înscriem în program. Așa că în vara anului 2005, având norocul să luăm ambii viză, am ajuns în America. Nu ne-am imaginat atunci că peste ani, vom păși din nou pe acel pământ drag. La început nu a fost deloc simplu, dar împreună le-am reușit pe toate. Aici ne-am căsătorit, aici s-a născut fetița noastră, în anul 2008, apoi băiețelul în 2012. Astăzi, America este patria copiilor noștri și casa noastră!

Dar de unde s-a ivit pasiunea ta pentru torturi? Dragostea pentru dulce te-a făcut să creezi din asta un hobby atât de frumos?

Dragostea mea pentru torturi? Aflați că le-am făcut de mică. Aceasta era misiunea mea și a surorii mele la sărbători. Le pregăteam împreună, pe atunci rețete tradiționale, care rămân și acum cele mai bune, datorită dorului de casă cred.

Când s-a născut băiețelul meu, nu am mai revenit la muncă. Astfel, dispuneam de mult timp și am început să îmi alint familia cu fel de fel de bucate. Torturi nu am cumpărat niciodată. Tot eu le făceam. Soțul este cel înnebunit după dulce, așa că el a devenit și primul meu critic. Știu că mi-o spune sincer de fiecare dată. El și prietenii au fost cei care m-au încurajat să fac torturi și la comandă, să îndulcesc oamenii. Într-un an și jumătate am ajuns să fac sute de torturi și să bucur o mulțime de copilași, dar și maturi. Iubesc ceea ce fac și depun foarte mult suflet! Aleg cu atenție cele mai bune și calitative produse. Toate pentru a avea un rezultat cât mai bun.

Dintr-un hobby s-a transformat în job full time, așa cum ai spus chiar tu. Zi-ne dacă ai reușit să cucerești deja americanii cu deserturile pe care le faci?

Spre deosebire de noi, moldovenii, americanii au o cu totul altă gândire, un alt gust. Pot spune, însă că eu am cei mai frumoși și minunați clienți „de-ai noștri”. Le mulțumesc din suflet pentru încredere și încurajări. Dacă noi nu ne vom susține, cine o va face?

Sorina, ce te inspiră să decorezi torturile cu adevărat ca în poveste? Asta pentru că pagina ta de Facebook este una ce abundă în imagini parcă rupte din basm.

Așa cum am menționat, torturi făceam încă de mică, dar prima dată am decorat un tort cu pastă de zahăr la botezul fiului meu și, bineînțeles, nu a ieșit chiar bine. Totuși, era făcut de mine, cu cea mai mare dragoste, iar asta conta cel mai mult. Pot spune că zicala „practica bate gramatica” e valabilă și în cazul meu. Cu timpul, au început să îmi iasă tot mai bine și mai bine.

Ai demonstrat că prin dorință poți prinde aripi oriunde te-ai afla. Ai un mesaj pentru cei care poate și-au pierdut speranța unui viitor promițător?

Încrederea în forțele proprii și dragostea pentru ceea ce faci, dar și pentru cei din jur îți aduc cele mai mari oportunități în viață. Fallow your dreams, belive în yourself and don’t give up (trad.: „Urmează-ți visurile, crede în tine și ține capul sus”)!

 

Sorina, îți mulțumim pentru acest interviu și îți dorim multă baftă în tot ceea ce faci!

Foto: Arhivă personală