O bloggeriță din China s-a evidențiat mult pe rețelele de socializare, anume prin faptul că este diferită. Aceasta nu e deloc rușinată de faptul că trăiește la sat, ba dimpotrivă pagina ei de Instagram o ajută să-i arate unei lumi întregi cât de fermecătoare poate fi viața departe de gălăgie, mașini și clădiri înalte. 

Potrivit Protv.ro, Li Ziqi este un star în mediul online, însă este departe de faima și poleiala acestui statut. Zi de zi influențează alegerile și viețile a mii de oameni care îi urmăresc video-urile, însă nu-i place termenul influencer.

Tânăra, care locuiește cu bunica ei într-un sat din ținutul Pingwu, se filmează în timp ce realizează diverse activități specifice traiului la țară: sapă, plantează, culege, spală, țese, grădinărește, face pe tâmplarul, pe instalatorul și pe medicul, când bunica ei are nevoie.

Însă, cel mai mult îi place să gătească, iar acest lucru a inspirat-o să realizeze nenumărate filmulețe cu rețete specifice zonei din care provine. A investit o sumă considerabilă în aparatura de filmare și în programe de editare video, pentru ca filmulețele ei să fie profesioniste. Însă, viața ei este foarte simplă, după cum puteți vedea mai jos.

Li a început să realizeze conținut video în 2015 și, de atunci, și-a construit o comunitate solidă în mediul online: aproape 300.000 de fani pe Instagram, peste 2,1 milioane de fani pe Facebook și 9,2 milioane de fani pe YouTube.

Este mare admiratoare a metodelor tradiționale chinezești de a face orice. De exemplu, în gătit folosește vechile tehnici, ingrediente și ustensile pentru a crea preparate culinare gustoase. Bunica ei le adoră.

Mai mult, Li Ziqi este adepta muncilor tradiționale, chiar dacă ele implică mult timp și efort. De exemplu, tânăra a țesut o plapumă după metode tradiționale chinezești, chiar dacă acest lucru i-a luat toată ziua.

Sursa: Protv.ro