Pentru majoritatea din noi denimul înseamnă blugi, trei perechi de blugi, mult albastru și ținute de fiecare zi. Simona Bacaliuc este o tânără din Chișinău care a decis să dea o nouă viață creațiilor din jeans și să spună întregii lumi că acestea pot fi chiar foarte deosebite. Iată cum să le porți în 2018 și ce secrete ascunde asortarea diferitor stofe cu denimul.

Simona, spune-mi ce trebuie să știe lumea despre tine, prin ce te faci remarcată?

Eu mi-am propus să aduc pe piață ceva nou, ceva autohton, care la noi încă nu se face și anume hăinuțe,  în special rochii, dar și fuste, bluze, exclusiv din stofă denim. Studiez cu atenție tendințele actuale ale modei și integrez croielile moderne într-o stofă atât de veche și de populară cum e denimul. Nu vreau să fac blugi, vreau să reinventez denimul și să îl aduc în creații foarte feminine. De asemenea încerc să combin denimul cu stofele actuale: dantelă, ștofe metalice, sclipitoare, catifea, blană, etc pentru a crea haine și mai exclusive. Cred cu adevărat că valoarea unei rochii stă în fericirea pe care o naște! Și încerc să transmit acest lucru în fiecare creație care îmi poartă semnătura.

Prin ce sunt deosebite hainele din denim pe care le creezi și cărui public se adresează?

Rochia de blugi este slăbiciunea mea, mă învârt în jurul ei și încerc să îi dau cât mai multe vieți, să o combin cu tot felul de stofe, să o fac în toate croielile posibile, să îi pun cât mai multe volănașe, să o pictez, să îi adaug pietre sclipitoare. Rochiile create de mine sunt pentru toate tipurile de femei, fie că sunt puternice sau sensibile, modeste sau sofisticate, important să se simtă bine în ele și să le scoată mereu în evidența.

Ai creat și rucsacuri mai deosebite, cine le solicită mai des și cât ajunge să coste un rucsac personalizat?

Ideea de rucsac mi-a venit din dorința pe care o am continuu de a face ceva nou. M-am documentat bine pe tutorialele de pe Youtube și am început singură să cos aceste rucsacuri. Mi-a reușit din primele încercări, iar când am pus buzunarele metalice și în special am pictat flamingo pe ele, au avut un succes foarte mare la adolescente.

Știu că printre creațiile tale are un loc aparte Flamingo. Povestește-ne despre el?

Flamingo este o pasăre extrem de frumoasă, din copilărie am o atracție aparte față de această ființă roz, acasă am chiar o odaie decorată cu flamingo. Motivele florale tropicale și pasărea flamingo au fost printre tendințele anului 2017, astfel că am avut ocazia să pictez manual aceste motive pe tricouri și rucsacuri din denim.

Cum ai descrie femeia care poartă creațiile tale, cum este ea?

Sunt femei cu multă personalitate, fără prejudecăți, cu o minte deschisă și un simț artistic profund. Sunt versatile și au povești diferite, precum și diverse modalități de a fi îmbrăcate, tocmai pentru a stimula creativitatea și pentru a reprezenta persoana care le poartă.

Ce nou crezi că aduci sau poți să creezi din denim, ce inedit aduci tu prin creațiile tale și unde ți-ai propus să ajungi?

Încerc să reinventez denimul clasic, să îl fac mult mai feminin și rafinat. Vreau ca denimul să nu te ducă imediat cu gândul la o pereche de blugi, dar să te surprindă printr-o rochie ultra-feminină și cochetă. Îmi doresc să dezvolt vânzările online, după care doresc să deschid un magazin la noi și în România, iar mai apoi îmi doresc să cuceresc Europa și America, să fac acolo prezentări și să deschid cât mai multe magazine. Cred în stilul pe care-l abordez și în gustul meu, dar și mai mult cred în mine și că sunt capabilă să învăț orice lecție îmi va fi oferită, sunt mereu gata să învăț ceva nou și să experimentez.

Spune-le femeilor cinci idei mai deosebite pentru a purta denimul în 2018.

Denimul poate fi purtat acum în foarte multe combinații, dar că să te aventurezi să îl combini sofisticat, trebuie să te străduiești un pic:

Combinația clasică: cămașa albă oversize și blugi, rămâne mereu un outfit perfect.
Poartă dublu denim: cămașa + pantaloni sau fustă, deja este permis acest lucru, ba chiar este în vogă. Important este că să păstrezi tonurile apropiate la blugi și cămașa.                    Poartă dublu denim cu încălțăminte metalică – sunt cele mai potrivite pentru această ținută
Rochia din blugi este noua favorită a designerilor și a fashionistelor. Poți să o porți cu sandale sau cu ghete, în dependența de stilul care vrei să-l abordezi.
În 2018 neapărat purtăm denim alb!
Combinăm denimul cu dantelă vară, iar iarna cu o stofă slipitoare, metalică, blăniță sau catifea.

Cred că am trecut bine de cinci…

Mulțumim mult, Simona.

Distribuie articolul: