Două dintre cazurile de coronavirus confirmate pe 14 martie curent sunt cu transmitere locală. Potrivit ministrei Sănătății, este vorba și despre o femeie însărcinată. Totodată, Viorica Dumbrăveanu a precizat că nu au  fost înregistrate cazuri noi de COVID-19  pe teritoriul Republicii Moldova, în ultimele ore. Totuși, 27 de persoane sunt suspectate, scrie Agora.md

„Venim cu informația actualizată. La moment avem 12 cazuri confirmate. În raport cu cele 4 cazuri despre care am relatat ieri, vreau să vin cu precizări.  Dintre ele 2 sunt de import, iar celelalte 2 sunt de transmitere locală. Un bărbat s-a infectat de la soția sa. Iar în celălalt caz o tânără gravidă s-a infectat de la soacra sa”, a declarat Dumbrăveanu.

Amintim că, până la acest moment, au mai fost înregistrate 12 cazuri de coronavirus.

1 – 7 martie – O femeie de 48 de ani, care venea acasă din Italia, a fost luată în stare gravă de la Aeroportul Internațional Chișinău.

2 – 10 martie – Un bărbat din sudul țării, în vârstă de 60 de ani, după o vizită de trei săptămâni în Italia, a ajuns pe mâna medicilor în stare de gravitate medie.

3 – 10 martie – O femeie de 60 de ani, revenită din Italia, a ajuns în stare de gravitate medie la spital, după ce a ignorat primele sfaturi ale medicilor și s-a autotratat acasă.

4 – 11 martie – Cel de-al patrulea caz a fost înregistrat la o tânără. Și aceasta a venit în țară din Italia, cu un autocar, fiind preluată de medici direct de la punctul de trecere a frontierei.

5, 6 – 12 martie – Au fost confirmate alte două cazuri. Ministerul Sănătății a refuzat să ofere informații despre sexul, vârsta persoanei sau regiunea de trai. Singurele precizări au fost că starea de sănătate a persoanelor este de gravitate medie și că ambele au venit din Italia.

7,8 – 13 martie – Încă două persoane adulte au fost testate pozitiv. În ambele cazuri e vorba de importul infecției. „Nu avem răspândire locală”, au dat asigurări autoritățile.

9, 10, 11, 12 – 14 martie – Încă patru cazuri confirmate de coronavirus. În trei cazuri noi este vorba de persoane care au revenit din Italia, Marea Britanie și Franța. Totuși, în premieră, un caz nou reprezintă transmitere locală a infecției de coronavirus.

Sursa

Distribuie articolul: