Corneliu Său este coproprietarul și directorul unei dintre cele mai mari fabrici de mobilă din Moldova, care vă permite să stați m-ai confortabil: acasă sau la birou. Pe lângă asta, Corneliu este unul dintre cei mai înrăiți aventurieri din țară! A visat să aibă un job unde să combine perfect munca și călătoriile. Acum el consideră că visul său s-a împlinit.

Un vânător de emoții

„Dacă am un moment de cumpănă și nu știu ce să fac, decizia mea depinde de răspunsul la următoarea întrebare: dacă eu fac acest lucru, voi primi noi emoții? Această întrebare stă la baza lucrurilor pe care le fac și a deciziilor pe care le iau – cu adevărat caut emoții”, spune Corneliu în cadrul evenimentului „Seara Aventurilor”.

Locul unde se regăsește și vrea mereu să se întoarcă 

„Peru cred că o să fie unul dintre locurile care vor rămâne mereu în inima mea. Bucuria cea mai mare pentru mine, este întoarcerea acolo. Merg să mai adun istorii, surse de energie, această țară este un altar energetic. Trăiesc niște emoții excepționale acolo. Noi astăzi, având tehnologii, avem posibilități și acces la fonduri, dar nu creăm atâtea lucruri frumoase precum au făcut în trecut peruanii”, declară aventurierul.

Fără hotele de lux!

Pentru a petrece mai mult timp cu copii săi, Corneliu și familia sa au găsit o alternativă superbă – de a călători cu cortul, împreună cu ei. „Astfel putem să petrecem mai mult timp cu copii, fără internet, să facem mâncare în aer liber, să ne bucurăm de lucruri mărunte, dar atât de frumoase”, mărturisește Corneliu Său.

Muntele, ca un joc de șah

„Pentru mine muntele este ca un joc de șah, în care joci cu tine însuți, unde nu-ți permiți să faci greșeli, unde contează persoana care este în fața ta și în spatele tău. În momentul acela ești tu, munții, cel din față și din spate, altceva nu contează. Mi s-a întâmplat odată când urcam munții și sub a treia pereche de pantaloni îmi suna telefonul. Mergeam și râdeam: „tu chiar crezi că eu o să răspund?!””, și-a amintit Corneliu.

„Muntele pentru mine este o experiență mai specială, este un loc în care în cinci minute treci dintr-o stare în alta: dacă acum 25 de minute eram în pantaloni scurți la temperatura de 24 grade Celsius, urcați la 3200 de metri și minus 24 grade Celsius cauți al treilea rând de pantaloni. La fel e și cu stare de sine: nu trebuie să demonstrezi la nimeni nimic, acolo pot să mă aflu numai eu cu gândurile mele și stările mele de spirit. Vă sugerez la toți și vă dau imbold ca să vă cuceriți fiecare propriul munte și să rămâneți emoționați de ce veți trăi acolo sus”, ne îndeamnă Corneliu Său.

Călătorul a venit la „Seara Aventurilor” să-și împărtășească experiențele, atitudinile și secretele ce țin de călătorii pentru a susține familia numeroasă a unui băiețel care vrea să-și recapete auzul. A participat la cea mai frumoasă licitație organizată de CCF Moldova și a mers acasă cu un rucsac de drumeții, în valoare de 22 100 de lei. Toți bani vor fi redirecționați spre familia Ceucari din Cahul.

Autor: Lucia Dăscălescu, stagiară