Machiajul semipermanent te ajută să îţi accentuezi calităţile fizice şi să îţi acoperi unele imperfecţiuni. Se ştie că încă din cele mai vechi timpuri, femeile căutau metode de a-și pune în evidență frumusețea. Chiar și Cleopatra folosea pigmenţi naturali pentru a-şi colora buzele şi obrajii. 

Am discutat cu Corina Braga, specialistă în machiajul semipermanent ca să aflăm cât de solicitate sunt aceste proceduri, la ce atragem atenția și cum alegem dermopigmentistul potrivit care să ne efectueze ceea ce dorim.

„În trecut, machiajul semipermanent era utilizat pentru a ascunde imperfecțiuni precum: arsuri, cicatrici sau pete, iar la moment a devenit o procedură de înfrumusețare (sprâncene nesimetrice, insuficiență de fire, goluri) și de a accentua frumusețea naturală, necesitând mai puțin timp pentru îngrijire. Nu este recomandată persoanelor sub 18 ani, deoarece fața este supusă încă proceselor de maturizare”, a spus Corina.

Standardele de frumusețe sunt într-o permanentă schimbare

„Înainte de a apela la procedură, trebuie să fim siguri că ne-am decis să o efectuăm, să selectăm un specialist calificat și care lucrează cu produse calitative, să testăm că nu suntem alergici la preparat și nu suferim de careva boli ale pielii. Este binevenit ca înainte de procedura cu 6 ore să nu consumăm cafea, ceai și alcool.

Procedura poate să se mențină o perioadă mai restrânsă în câteva situații:

-tenul problematic/gras

-produse/pigment mai puțin calitativ

-meșter neexperimentat.

Soluția vine în efectuarea corecțiilor la o perioadă mai scurtă de timp, (6-8 luni)”, menționează specialista în dermopigmentare.

Machiajul permanent este un tatuaj care se poate folosi pentru corectarea unor defecte, asimetrii ale feţei, dar şi pentru a contura mai bine trăsăturile. Totuși, trebuie să fim foarte atente atunci când alegem la cine apelăm.

În primul rând clientul, trebuie să rezoneze cu stilul specialistului, expus în portofoliul de lucrări. Dacă din întreg portofoliul doar câteva lucrări vă reprezintă, ar fi relevant să identificați pe altcineva. Calificările unui dermopigmentist sunt prezentate de feedback-urile clienților, numărul de certificări internaționale și numărul de cursuri de perfecționare. Tendințele sunt schimbătoare, din acest motiv, dau prioritate naturaleței, care mereu este apreciată. În urma unei proceduri nereușite, ne confruntăm cu probleme inestetice: sprâncene asimetrice, pigment de culoare gri sau de nuanță roșiatice. În pofida faptului ca există posibilitatea eliminării efectelor procedurii cu laserului, acest lucru necesită costuri de timp și financiare. Dar, una dintre cele mai importante consecințe este dezamăgirea clientului, pierderea încrederii în sine și în procedurile de înfrumusețare”, a mai spus Corina.

„Îmi propun să dăruiesc tuturor femeilor oportunitatea de a fi frumoase, de a avea un aspect îngrijit și de a fi apreciate de cei din jur. La sigur, am corectat mai multe greșeli, însă problema e că nu toate lucrările pot fi ajustate. E mai simplu să execuți o lucrare de la zero, cu garantarea rezultatului, decât să corectezi una”, 

Indicații înainte și după tratament

„Dacă clientul este programat la procedura de sprâncene ar fi bine să nu le penseze cu 24 săptămâni înainte de programare, dacă vorbim de buze recomand un tratament de prevenire a herpesului oral, iar ce ține de procedura de eyeliner clienta nu trebuie să aibă extensii de gene false. După proceduri recomand să nu atingem zonele prelucrate, evităm scărpinatul ca să nu rupem crusta formată și regulat dezinfectăm cu soluție specială”, a spus Corina.

Distribuie articolul: