Acum trei zile, reprezentantul diplomatic al Ucrainei în Coreea de Sud, Dmitro Ponomarenko, declara că ţara sa vrea să ceară ajutorul Seulului pentru a-şi întări securitatea cibernetică în faţa atacurilor Rusiei, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat venit de la Ministerul de Externe al Coreei de Sud, publicat luni, 28 februarie, Seulul a reacționat și susține că va interzice exporturile de materiale strategice către Rusia, totodată se va alătura efortului internaţional de a exclude unele bănci ruseşti din sistemul global de plăţi SWIFT,  relatează CNN.

În comunicat nu erau precizate care sunt materialele strategice esenţiale supuse interdicţiilor de export, dar era menţionat faptul că ministerul a transmis Statelor Unite decizia sa printr-un canal diplomatic.
Decizia privind interzicerea suplimentară a exporturilor de materiale care nu sunt considerate strategice, inclusiv semiconductorii şi electronicele, va fi luată „cât mai curând posibil”, potrivit comunicatului.

Coreea de Sud va face eforturi pentru a realiza o eliberare suplimentară a gazelor din rezervele strategice pentru stabilizarea pieţei internaţionale de energie, înainte de a revizui alte măsuri, cum ar fi revânzarea gazului natural lichefiat către Europa, conform comunicatului ministerului.

Coreea de Sud îşi va spori sprijinul umanitar pentru Ucraina prin cooperarea cu comunitatea internaţională şi prin trimiterea de echipamente militare neletale, mai precizează comunicatul citat.
Sursa: news.ro

Distribuie articolul: