Cazul celor doi gemeni de la Orhei, de doar 5 luni, hrăniți cu iaurt, a fost intens mediatizat, mai ales după decesul unuia dintre micuți. Cauza morţii băiatului nu a fost intoxicaţia alimentară, aşa cum se suspecta. Rezultatele expertizei au fost anunţate abia acum, la peste două luni de la întâmplare.

Cauza morții băiatului de cinci luni din raionul Orhei nu a fost intoxicația alimentară, așa cum se suspecta. Procurorul din raionul Orhei, Tatiana Talpă, a declarat pentru IPN că moartea copilului a survenit ca rezultat al insuficienței cardio-pulmonare cauzate de bronșită acută și pneumonie bilaterală.

Rezultatele expertizei au fost anunțate după două luni de la întâmplarea propriu-zisă. La începutul lunii februarie, băiatul și sora sa geamănă au fost internați, iar mama copiilor le-a spus medicilor că le-a dat să mănânce iaurt. Băiatul era deja în moarte clinică, iar fetița după o perioadă scurtă a fost externată.

Pe acest caz fusese pornit un proces penal. Procurorul Tatiana Talpă a menționat că în urma examinării rezultatelor expertizei urmează a fi dispusă încetarea procesului.

Sursa: IPN