Copiii din Ucraina care s-au refugiat în capitala Republicii Moldova vor putea fi înmatriculați în instituțiile de învățământ din Chișinău. Despre acest lucru au anunțat funcționarii responsabili din cadrul Primăriei Chișinău în cadrul ședinței operative.

Lista școlilor și grădinițelor disponibile va fi anunțată ulterior, scrie agora.md.

Urmează să facem publică lista instituțiilor educaționale care vor fi nominalizate pentru eventuală necesitate de școlarizare, atât a elevilor, cât și pentru copii din instituțiile de educație timpurie”, anunță reprezentanții autorităților.

Pentru fiecare caz se va stabili un traseu de adaptare curriculară la necesitate. Potrivit autorităților, cel mai dificil va fi adaptarea pentru elevii în clasele terminale. Pe parcursul zilei se vor crea și centre de zi, unde copii vor fi aduși ca la grădiniță și vor fi încadrați în activitate psihologică, și pedagogică.

Primăria municipiului Chișinău informează că în centrele de plasament din municipiul Chișinău destinate cazării temporare a refugiaților ucraineni sunt oferite servicii de consiliere psihologică individuală și de grup.

Specialiștii Centrului psiho-socio-pedagogic al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport acordă asistentă psihologică refugiaților. Psihologii au sarcina de a acorda suport imediat pentru stabilizarea stării psiho-emoționale.

Au fost formate echipe mobile care se deplasează la locul cazării refugiaților, în scopul acordării suportului psihologic în situație de criză. Totodată, a fost evaluată care este funcționalitatea adaptivă a refugiaților pentru a stabili obiective de asistență în atenuarea disfuncționalității psihologice.

chisinau.md

Sursa: agora.md

Distribuie articolul: