Fiind rugată de mai mulți părinți să se pronunțe la acest subiect, Lucia, care este medic ORL de profesie, dar și părinte, s-a expus asupra situației cu noul an școlar și revenirea copiilor în clasele de studiu. În Live, Lucia Gariuc a vorbit și despre responsabilitatea părinților pentru sănătatea copiilor.

Lucia Gariuc este medic otorinolaringoloc și mărturisește că toți copiii trebuie să revină la școală, doar că nu trebuie impuși să poarte mereu măști și mănuși. Femeia menționează că măștile provoacă anumit disconfort pe toată perioada purtării, și anume provoacă probleme de respirație.

„Nu am nimic contra la acest regim online, care ne ușurează foarte multe lucruri și e foarte bine să mergem în pas cu evoluția tehnologică, dar copiii noștri au nevoie de interacțiune socială pentru a se dezvolta psiho-emoțional, intelectual și fizic”, menționează Lucia.

Medicul menționează că pentru a reveni la școală în siguranță. trebuie create condiții speciale pentru a avea grijă atât de sănătatea copiilor, cât și de sănătatea profesorilor mai în vârstă. În acest sens ea se lasă încrezută în autoritățile noastre, care vor soluționa problema.

Video: Facebook.com/LuciaGariuc