Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul georgian al afacerilor externe, Ilia Darchiashvili. Discuțiile au vizat mai multe subiecte de actualitate, inclusiv evoluția situației de securitate din regiune în contextul războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, dar și modalitățile de gestionare eficientă a crizelor existente.
Șefa Executivului a apreciat nivelul înalt al relațiilor dintre Moldova și Georgia, accentuând aspirațiile comune de integrare europeană, dar și de implementare a proiectelor menite să îmbunătățească viața cetățenilor din cele două state.
„Lucrăm în regim de criză, dar suntem foarte hotărâți să înaintăm, concomitent, pe programul de reforme. Mă bucură faptul că Republica Moldova și Georgia sunt aliniate pe multe din viziunile de dezvoltare ale țărilor noastre. Tot ce facem este în beneficiul oamenilor, iar obiectivul nostru comun – de a ne ancora țările în parcursul european – rămâne o prioritare în acest sens”, a spus prim-ministra.
„Trebuie să aprofundăm parteneriatul dintre țările noastre și să continuăm vizitele bilaterale de nivel înalt. Moldova și Georgia sunt în aceeași barcă, de aceea trebuie să continuăm colaborarea și dialogul nostru fructuos”, a subliniat Ilia Darchiashvili.
De asemenea, oficialii au evidențiat importanța diversificării legăturilor comercial-economice și intensificarea eforturilor pentru ridicarea nivelului de parteneriat strategic.