Creșterea și dezvoltarea armonioasă a unui copil ține neapărat de atitudinea conștiincioasă a părinților vis-a-vis de controale medicale la termen și analize generale date cu regularitate. Acest lucru nu înseamnă să vă panicați la orice simptom apărut, ci dimpotrivă, să fiți sigur că cel mic va înfrunta și va face ușor față provocărilor aduse de boală. Unul dintre teste medicale necesare este un control profilactic pentru copii 2-7 ani. Ce analize medicale pentru copii sunt necesare și ce include acest control, aflați din informațiile oferite de specialiștii din rețeaua națională de centre medicale Clinica Sante.

Hemoleucogramă completă

Hemoleucograma completă reprezintă, de facto, o analiză generală de sânge, pe un șir de parametri importanți, care vin să dezvăluie medicului tabloul general cu privire la sănătatea copilului. Prin urmare, această analiză presupune inclusiv și determinarea evoluției organismului în creștere. De exemplu, prin intermediul hemoleucogramei poate fi depistată prezența unei anemii la copil sau debutul unui proces inflamatoriu.

Parametrii generali ai acestei analize sunt:

  • Determinarea numărului de leucocite
  • Determinarea numărului de eritrocite
  • Determinarea numărului de trombocite
  • Procentul de globule albe și roșii
  • Media hemoglobinei

De regulă, la fiecare vizită de rutină la pediatru, părinții ar trebui să vină cu pachetul general de analize, astfel încât specialistul să determine dacă copilul are sau nu probleme de sănătate. În rest, această analiză se efectuează la indicația expresă a medicului.

Analize la diverși paraziți

Copii sunt predispuși să testeze lumea exterioară, punând mâna pe aproape toate lucrurile înconjurătoare, mână pe care ulterior, evident, o bagă în gură și, chiar dacă părinții planează cu maximă atenție deasupra lor, s-ar putea să nu observe cum cel mic tocmai a gustat un vârf de nisip de pe jos. 

Iată de ce între 2 și 7 ani e vital să verificați copiii la prezența sau lipsa anumitor paraziți. Unul dintre cele mai renumite este ascaris lumbricoides sau ascaridoza, o boală provocată de paraziții care degenerează în diferite consecințe, precum e pierderea în greutate sau inapetența copiilor.

Unde poți da cu copilul toate aceste analize? Răspunsul este evident. În rețeaua națională de centre medicale Clinica Sante. Aici găsiți un spectru larg de analize generale sau speciale, pentru copii de orice vârste, dar și medici de profil pe care îi puteți consulta în vederea unui tratament eficient.

Clinica Sante – un plus mare pentru sănătatea ta!

Distribuie articolul: