Dacă vă place conopida și vă doriți o rețetă nouă, atunci noi vă venim în ajutor. Preparați conopidă cu cașcaval și verdețuri ca să obțineți un gust prețios.

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie
  • 500 ml lapte integral
  • 2 linguri făină
  • 50 g unt
  • 100 g brânză care se topeşte (Cheddar, Gouda, caşcaval)
  • sare
  • piper
  • verdeaţă, pentru decor

Preparare:

Curăţați de cotor şi de frunze conopida, o spălați şi o rupeți bucheţele, pe care le puneți la fiert în apă clocotită cu sare, până se înmoaie puţin. Le dați deoparte şi le scurgeți într-o sită. Într-o cratiţă, topiți untul, adăugați făina şi turnați laptele în fir subţire. Amestecați constant, până ce obţineți o compoziţie omogenă. O fierbeți câteva minute la foc mediu, presărați brânza rasă şi asezonați cu sare şi piper, după gust. Adăugați bucăţile de conopidă şi mai ţineți pe foc 4-5 minute. Serviți preparatul cald şi îl decorați cu verdeaţa preferată.

 

Distribuie articolul: