Romanul polițist „Unu, doi, trei…” de Agatha Christie este povestea unui complot inteligent, ingenios, bine structurat și total captivant. Moartea suspectă a unui stomatolog îl determină pe detectivul Poirot să-i studieze cu atenție pacienții, partenerii, iubiții și prietenii. Căci ce motiv ar avea un dentist amabil și fericit ca Dr. Morely pentru a se sinucide?

Protagonistul acum mort nu a avut dificultăți emoționale, probleme cu banii sau probleme amoroase. Așadar, Hercule Poirot nu este convins de povestea sinuciderii și, prin urmare, și-a asumat responsabilitatea de a pune întrebări pacienților, partenerilor și prietenilor bunului doctor. Firul roșu al povestirii ține de teama amenințătoare că Dr. Morely nu a fost deloc o victimă puțin probabilă și nici întâmplătoare. Nici măcar prima.

„Unu, doi, trei…” este o lucrare de ficțiune polițistă a lui Agatha Christie, publicată pentru prima dată în Regatul Unit de Collins Crime Club în noiembrie 1940. Romanul îl prezintă atât pe detectivul belgian Hercule Poirot, cât și pe inspectorul – șef Japp. La scurt timp după ce își vizitează dentistul, Poirot investighează, pas cu pas, moartea sa. Mai mulți oameni mor pe parcurs, iar ancheta se extinde, pe măsură ce Poirot își găsește încet drumul către poveștile adevărate din spatele crimelor.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte și piese de teatru polițiste. A scris și romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai puțin cunoscute, nebucurându-se de același succes la public. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie supranumită „Regina Crimei”, ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanți și inovativi autori ai genului.

Distribuie articolul: