HBO a început să lucreze la „House of the Dragon”, un prequel al „Game of Thrones” al dinastiei Targaryen. „House of the Dragon” va fi o continuare a renumitului serial, doar că acțiunea va fi situată înaintea serialului propriu-zis. 

Se cunoaște că firul epic se va concentra pe dinastia Targaryen. Bazat pe cartea „Foc și sânge” de George Martin, evenimentele din serial vor avea loc cu 170 de ani înainte de evenimentele din „Game of Thrones”. Detalii despre scenariu încă nu au fost dezvăluite, dar se știe că serialul va avea zece episoade.

Primul episod va fi regizat de Miguel Sapochnik, care a regizat cele mai memorabile episoade din „Game of Thrones” (Severe House, Battle of the Bastards, Long Night, Bells). Scenariul va fi scris de Ryan Kondal, cunoscut pentru munca sa în serialul „The Colony”.

Premiera serialului va avea loc nu mai devreme de 2022. În prezent, este în derulare castingul pentru rolurile Rainira Targaryen și Alicent Hightower, fiica și soția lui Viserys I Targaryen. Încă nu se cunoaște dacă vor participa la filmări și actorii din „Game of Thrones”.

Reamintim că HBO, anterior, a planificat să lanseze un serial-prequel „Long Night” cu actrița Naomi Watts, dar în final proiectul a fost desființat.

Sursă: glamour.ru