Vasyl Drentza s-a stabilit în SUA acum 5 ani și de 3 ani este fondatorul companiei Triple9 Express care activează în domeniul transportului. Nu e o noutate pentru moldovenii stabiliți peste ocean, mulți dintre ei fiind implicați cumva în acest tip de afacere. Ei bine, pe timp de pandemie, compania moldoveanului distribuie teste COVID-19 la domiciliu americanilor din statul Washington.

Compania moldoveanului colaborează la moment cu Universitatea de Medicină din statul Washington care elaborează aceste teste. Triple9 Express are la moment peste 30 de angajați care livrează în jur de 300 de teste zilnic, iar până în prezent ei au reușit să livreze peste 9000 de teste COVID-19 la domiciliu oamenilor. Având cam 3/4 din echipă tot din moldoveni, aceștia s-au mobilizat și fac livrări pe timp de pandemie, în loc să stea cu mașinile în garaj.

 

Țara posibilităților

Vasyl Drentza a emigrat în SUA în 2015. Mereu și-a dorit să locuiască anume aici, deoarece este o țară puternică, cu multe posibilități, spune el. „SUA este țara în care, dacă muncești și îți urmezi visele – totul este posibil. Am ales domeniul transportului, fiind o ramură foarte puternică și una dintre cele mai importante în SUA. Mai activez și în vânzări, telecomunicații și mereu sunt în căutare de a investi și a mă dezvolta în domenii noi”, spune Vasyl pentru EA.md.

Grija pentru ce informații primim e la fel de importantă

„Orice om de afaceri întâlnește greutăți în fiecare zi, dar cu muncă și perseverență le transformă în provocări, iar acestea îl fac mai puternic și experimentat în ceea ce face. De astea mă ghidez eu în tot ce fac. Acum, pe timp de pandemie, vă îndemn să aveți grijă de voi, spălați-vă mâinile mai des, respectați distanța socială și fiți responsabili pentru familiile voastre. Nu în ultimul rând, vă îndemn să filtrați bine informația primită de pe rețelele de sociale sau mass media”, ne spune Vasyl Drentza.

#ScrisoaredePaști pentru cei dragi de acasă

„Este o sărbătoare de suflet care mereu unește familia, în primul rând. Cu părere de rău anul acesta nu a putut uni toate familiile împreună, dar acestea sunt consecințele situației date. Stați în siguranță și aveți grijă de sănătatea voastră”, le-a transmis moldoveanul celor rămași acasă.

Distribuie articolul: