Alimentația sănătoasă trebuie să rămână o prioritate, indiferent de criza provocată de coronavirus la nivel global. În urma restricțiilor de circulație și măsurilor întreprinse de autorități, pentru a preveni răspândirea virusului, oamenii sunt îndemnați să treacă tot mai mult în mediul online, cum ar fi să își umple coșul cu alimente fără să pășească pragul magazinelor. Unii antreprenori s-au adaptat rapid situației și au reușit să pună la dispoziția oamenilor posibilitatea să își cumpere produsele alimentare și de strictă necesitate doar prin câteva clikuri, iar cu ajutorul serviciului de livrare coșul de produse să ajungă în frigiderul casei în doar câteva minute. Haideți să vedem care sunt prețurile alimentelor de primă necesitate în magazinele online din țara noastră. 

Pâinea este unul din cele mai utilizate produse alimentare și o găsești pe majoritatea meselor de consum. De aceea, în magazinele online poți găsi un asortiment bogat la diferite prețuri. Mai exact, în magazinul Metro prețul unei pâini începe de la 4 lei și 90 de bani și poate ajunge până la 18 lei, în dependență de producător. La George Standard prețul unei pâni pornește de la 5 lei și 50 de bani și poate ajunge până la 220 de lei. La Natur.md, producător authton de produse bio, o pâine costă de la 6 lei și 50 de bani până la 22 de lei. În rețeaua de magazine Pegas, prețul unei pâini pornește de la 9 lei și până la 16 lei.

Laptele de vacă este și el un produs, care nu ar trebui să lipsească din frigiderul unei gospodării. Oamenii au la dispoziție un asortiment foarte bogat și la diferite prețuri. La Metro, cel mai mic preț pentru un litru de lapte e de 9 lei și 39 de bani, iar cel mai mare e de  61 de lei și 90 de bani.  La Pegas, prețul pentru un litru de lapte începe de la 15 lei și 24 de bani și ajunge până la 23,6 lei. Natur.md vinde un litru de lapte de vacă cu 20 de lei, iar magazinul online George Standard poți găsi un litru de lapte cu prețul începând de la 11 lei și 75 de bani, până la 54 de lei.

Ouăle sunt un aliment important pentru sănătatea și imunitatea organismului nostru, de aceea le întâlnim în aproape fiecare coș de cumpărături. Astfel, la Metro, 10 ouă costă în jur de 20 și 27 de lei, iar la Pegas puțin peste 25 de lei. Natur.md vinde 10 ouă la prețul de 35 de lei, iar George Standard cu 16,50 lei.

Pieptul de pui este și el utilizat în alimentația zilnică, chiar dacă prețurile se ridică în acest caz. Mai exact, la Metro găsim trei kilograme de piept de pui ambalat la prețul de  227 lei și 59 de bani, la George Standard  un kilogram de piept de pui proaspăt costă 124 de lei , la Pegas –  94 de lei, iar la Natur.md –  71 de lei.

 

În ceea ce privește uleiul de floarea soarelui , acesta cu siguranță e un produs de primă necesitate. Așadar, un litru de ulei poate fi cumpărat la Metro cu 19 lei și 79 de bani și ajunge până la 25 de lei și 90 de bani, la Natur.md cu 24 de lei, la Pegas – 32,6 lei, iar la George Standard – 21,4 lei.

Un kilogram de cartofi în magazinele online din țară, precum Metro, costă 10 lei și 90 de bani, la Pegas pentru 1,5 kilograme trebuie să scoți din buzunar aproape 33 de lei, iar la George Standard – 13,5 lei.

Morcovii pot fi și ei cumpărați online. Un kilogram, la Metro, costă 7,69 de lei, la Pegas – 20,6 lei, iar la George Standard – 14 lei.

Fructele nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică a unei familii. Astfel, un kilogram de mere, la Metro costă de la 11, 90 de lei până la 18.39 de lei, la Pegas trebuie să oferim aproape 25 de lei, iar la George Standard – 24 de lei.

Un kilogram de banane la Metro costă 21,90 de lei, la Pegas 42,6 lei, iar la George Standard – 34 de lei.

Precizăm că prețurile menționate mai sus sunt valabile doar pentru comerțul online și au fost preluate de pe paginile web a magazinelor.

Sursa

Distribuie articolul: