Coana Chirița Bârzoi cu moda nouă de la Ieși, revine și în această săptămână la Teatrul Național „Eugene Ionesco”. Prinde spectacolul sâmbătă 22 iunie, ora 18:30, iar apoi veţi fi invitaţi la Balul Chiriţei, unde veți fi delectaţi cu plăcinte și vin domnesc.

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 25 de ani.

„Nu mi-am imaginat vreodată că voi juca Chirița. Pentru mine Chirița era Igor Chistol, înalt și mare. Prima dată când mi s-a propus am spus categoric NU – „sunteți nebuni”. Ușurel a început să-mi placă. La primul spectacol mi-a căzut vocea de tot. În primul rând de la multe repetiții, de la emoții mari, era practic un șoc de care nu eram pregătit. Mai lucram și la radio și am mers luni practic fără voce. Nu pot să zic că-i rolul vieții Chirița, însă l-am acceptat ca pe o provocare, pe care cred că am trecut-o cu brio”, dezvăluie într-un interviu pentru EA.md, actorul Valeriu Pahomi, cel care o joacă pe Chirița.

În același interviu, Pahomi mai spune: „Dacă aș fi Chirița în viața de zi cu zi… ce bine aș trăi (râde). Nu vezi cine reușește și cine câștigă în societatea noastră? Chirițele astea care știu să se bage prin Procuratură, prin administrație… nu le vezi? Cu coafurile astea de parcă-s niște hulubării – astea trăiesc bine! Cred că Chirița ar trebui să fie jucată încă vreo 25 de ani înainte măcar, cel puțin judecând după realitățile sociale și politice.

Mereu înainte de spectacol mai deschidem netul un pic și ne informăm ce s-a mai întâmplat, ca să avem o replică două de actualitate, de improvizație. În țara asta mereu se întâmplă ceva „demn” de a fi rostit în Chirița. De cele mai multe ori îmi place să țin surprizica și să nu divulg replica improvizație pe care o am, iar atunci când o dau urmăresc să văd reacția colegilor din scenă”, recunoaște actorul.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.