Pe Victoria Tunç - tânăra de la Sireți, stabilită acum în Kyrenia (Cipru), o cunosc peste 36 de mii de internauți înregistrați în rețeaua Facebook. Tânăra mămică a trecut prin greutățile comune tinerelor din RM, nevoite să plece printre străini ca să-și câștige bucata de pâine, iar în luna mai și-a lansat vlogul „Muzică/viață/umor” - o adevărată comoară cu lecții de viață, pe care autoarea le-a trăit pe propria-i piele. Victoria a fost marcată mult de prima căsnicie - una în care a suferit mult și din care a reușit să iasă grație curajului venit de la mamă. Anume ei îi datorează puterea și firea promotoare de adevăr. Care este povestea sa, aflați mai jos.


16„În Cipru am venit acum 4 ani. Eram nevoită să plec pentru a-mi întreține fetița, ca să aibă toate cele necesare. Mi-am lăsat copilul de un an și jumătate în brațele mamei mele, cu multă durere în suflet. În brațele mamei, care e îngerul meu păzitor mereu și oricând! Ea mereu m-a susținut la bine și la greu.

În Cipru am ajuns să lucrez maseuză la un hotel. A fost foarte greu singură și cu copil departe! Dar am credință mare în Dumnezeu și știam că va aduce Soarele și în viața mea. L-am cunoscut pe actualul soț pe rețelele sociale. El era la Dubai și a lăsat totul acolo și a venit lângă mine în Cipru. Mi-am dorit în primul rând să fie serios cu mine și să aibă omenia în inimă: asta prețuiesc eu la un bărbat. În 2016 mi-am luat fetița lângă mine, iar soțul a fost și este un bărbat care merită respectul meu. Și așa am rămas toți trei în Cipru.

2

5Vloggingul a venit în viața mea dintr-o glumă și am văzut că oamenilor le place ceea ce fac. Adică în ziua de azi sinceritatea e foarte rară și să fii un om deschis la gânduri e un fenomen în prezent.

Pe aceşti peste 36.000 de omuleți îi țin în palmă zi la zi. O mare parte dintre femei sunt neocrotite și suferă mult în viață. Am acceptat să dau sfaturi și în privat, să le ajut cum pot, măcar cu o încurajare.

Tot ce spun în clipurile video este trăit de mine sau sunt istorii ale altor persoane, care mă roagă să filmez. Mereu am avut un vis de a ajuta oamenii măcar cu un sfat. Sunt multe persoane fără mamă sau tată și n-are la cine să li se adreseze, iar eu, când sunt liberă, vorbesc în privat cu fiecare în parte.

17

Muzică/viață/umor e titlul vlogului, deoarece tot face parte din viața mea! Muzica e aerul pentru mine. „Viață”, pentru că vorbesc doar ce este real și tot din viață. „Umor”, pentru că eu fără el nu spun o frază. Îmi place să fac lumea să zâmbească. Prin muzică le transmit ce simt. Cântece despre mama aş cânta non-stop, căci mi-i dor de ea…

15

De când am făcut această pagină, zbor de bucurie, că sunt de folosul cuiva. Oamenii care critică cuvintele mele sunt aceia care nu acceptă adevărul spus în față. Eu m-am așteptat să apară și anume oamenii care mă susțin îmi dau curajul ca să-i resping.

11

Experiența de pe vlogul meu este reală. Prima mea căsătorie nu a fost să fie. Gelozia mamei pentru fiu mi-a sfâșiat toata dragostea pe care o aveam în mine. Nu mai aveam energie să lupt, căci tot ce făceam era în zadar. Mama mea m-a încurajat foarte mult. Dacă nu era ea, poate că și acum stăteam uscată. Mama mi-a dat aripi să plec. Apoi l-am cunoscut pe actualul meu soț și mă aflu în „zbor” mereu.

Soacrele care sunt ca o mama primiți tooottt respectul din partea mea💖

Posted by Muzică/viață/umor on 24 Mai 2017

8Viața e mult mai frumoasă decât ne închipuim. Cu aceste cuvinte vreau să spun că avem de ce ne bucura cât trăim. Avem mâini și picioare. Avem ochi și grai. Unii oameni nu le au. Lumea nu se bucură de aceste calități care trebuie folosite.

Există oameni care nu au apă sau ochi să vadă Soarele și ei zâmbesc, dar noi, că avem toate posibilitățile, plângem.

Când vom prețui viața, vom avea curaj să trecem peste toate ispitele pregătite de viață!

9

Am întâlnit mereu cazuri când soția își face soțul de nimic, nu îl respectă ca bărbat. Mama m-a învățat mereu să-mi respect soțul. Și prin asta primesc respect. Femeia e temelia casei și dacă ea va fi de partea soțului, și el la rândul lui nu-și va căuta căldură în altă parte. Vreau să spun că soțul e oglinda soției. Dacă el fuge acasă, înseamnă că are o soție exemplu.

İubitivă bărbații 😉😉

Posted by Muzică/viață/umor on 17 Mai 2017

De la mama mea am moștenit o lecție extraordinar de frumoasă: „Să fiu om” oriunde aș fi și cu cine aș fi. Și cu siguranță copilul meu tot asta va face.

18

Femeilor care au plecat peste hotare le transmit să-și construiască viața, să aibă credință în Domnul și să nu fie jertfe ale cuiva. Mai bine lăsați să treacă timpul luptând pentru ceea ce faceți, decât sa fiți folosite de cineva. Respectați-vă pe voi însevă și apoi veți fi respectate!”

Foto, Video: Arhiva personală, Muzică/viață/umor