Echipa eAvion vine cu vești bune pentru cei care vor să scape de rutină. Acum poți să-ți organizezi un city break la Istanbul, fără a sta în carantină. Turcia fiind unica țară în care poți călători fără griji, iar la întoarcere nu vei fi nevoit să te autoizolezi.

Insule vechi de când lumea și pământul, monumente religioase și multe specialități locale de te lingi pe degete, acestea sunt numai câteva dintre atracțiile turistice incluse în ghidul metropolei Istanbul. Te poți pierde la un moment dat în mulțimea de posibilități.

Echipa eAvion te invită să descoperim împreună o parte din secretele care îți vor asigura o vacanță de vis.

Pe site-ul eAvion.md găsești cel mai bune prețuri la zborul direct Chișinău – Istanbul, orașul poveste situat pe două continente. Aterizând în Istanbul, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să procuri Istanbul Kart. Acest card este esențial dacă intenționezi să folosești transportul public de mai multe ori în timpul șederii tale.

Cardul poate fi procurat direct de la aeroport, sau chioșcuri. Emiterea lui costă 10 lire turcești, echivalentul unui euro și, bineînțeles, vă trebui să încarci o sumă la alegere pe card. Iar pentru că să te poți deplasa liber și fără stres în orașul imens, îți recomandăm să descarci aplicația Citymapper.

Fie că vei sta în partea europeană a orașului sau în cea asiatică, metropola turcească este plină de istorie și are multe de oferit – moschee, palate, muzee, cartiere și bazare, dar și o bucătărie locală aromată și dulce și desigur, vreme frumoasă și plăcută. Dacă nu știi exact unde să te cazezi, îți recomandăm să accesezi site-ul Booking.com sau Airbnb.com.

Turcia este renumită pentru cafeaua aromată preparată la nisip și bucatele tradiționale delicioase. Așa că, ajuns în Istanbul, trebuie să treci pragul celui mai celebru restaurant, cu tradiție încă din 1864, Hafiz Mustafa.

Îți recomandăm să mergi la cel situat în cartierul Sirkeci. Comandă-ți baklava sau orice alt desert îți face cu ochiul din vitrina frumos amenajată, o cafea și bucură-te de priveliștea ce se deschide spre strâmtoarea Bosfor.

Fosta capitală a Imperiului Bizantin își surprinde de fiecare dată turiștii, atât prin istoria sa, cât și prin arhitectura clădirilor și spiritul sau autentic și oriental. Obiectivele turistice din Istanbul sunt atât de diverse, încât nu ai cum să te aștepți să le bifezi pe toate, mai ales că cozile de turiști sunt interminabile. Iată de ce îți recomandăm să îți procuri Museum Pass Istanbul care îți asigură prioritate de trecere.

Cu acest card vizitezi pe durata a cinci zile, cele mai importante obiective ca: Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Biserica Chora etc. Cardul permite o singură intrare la fiecare obiectiv. Pentru a putea parcurge tot ce dorești să vezi, planifică-ți atent vizitele la obiective întrucât acestea au anumite zile în care nu sunt deschise publicului. Acest card poate fi cumpărat direct la atracțiie turistice menționate sau chiar din aeroport. Costul său este de 220 lire turcești, aproximativ 36 euro.

Fie că vrei să vizitezi muzee, fie că alegi să te alături localnicilor și să explorezi o altă față a vieții cotidiene turcești, fie că ești iubitor de croaziere, Istanbul este mereu o idee bună pentru a scapă din rutină, tot ce îți rămâne e să accesezi site-ul eAvion.md pentru a rezerva cea mai bună ofertă de zbor.

P