Pandemia cauzată de apariția noului tip de virus a influențat practic toată populația Terrei și economia mondială. Compania Cirque du Soleil era pe pragul de a falimenta și a fost nevoită să concedieze 90% din angajați pentru a supraviețui în această perioadă grea.

Compania a depus o cerere pentru a fi apărată de faliment. Din cauza pierderilor materiale cauzate de pandemie și carantină, conducerea va fi nevoită să vândă toate activele disponibile și să concedieze 3480 de angajați. Despre acest fapt s-a vorbit pe site-ul oficial al companiei.

Deja este pregătit un plan de restructurare, conform căruia proprietarii vor investi 300 milioane de dolari pentru a redeschide circul, de asemenea aceștia își vor asuma și toate datoriile existente până în prezent. 15 milioane de dolari din această sumă vor fi oferite pentru suportul angajaților care au fost concediați. În măsura reluării activității circului, toți cei concediați vor fi angajați din nou.

„De 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o companie de succes și aducea profit. Dar după anularea forțată a tuturor spectacolelor noastre din cauza COVID-19, venitul a devenit egal cu zero.  Conducerea a trebuit să acționeze decisiv pentru a proteja viitorul companiei”, a declarat Daniel Lamarr, directorul Cirque du Soleil.

Cirque du Soleil a fost fondat în 1984. Până la pandemie, în companie au lucrat circa 4000 de angajați, dar în martie majoritatea dintre ei au fost concediați, iar spectacolele anulate. La momentul actual, datoriile companiei constituie suma de 1,25 miliarde de dolari.

Sursă: glamour.ru


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA