Filmele de acțiune, unde actorii joacă foarte bine, plus la asta aplică în practică foarte bine anumite abilități, dau un farmec aparte acestor filme. De altfel, să joci într-un film unde e vorba și de arte marțiale, presupune abilități în acest sens. Deci, iată actori care sunt artiști marțiali formidabili în viața reală. Dailysportsx.com prezintă actori care, în viața reală sunt artiști marțiali formidabili. 

John Cusack
Iubitorul John Cusack este unul dintre acei interpreți care, din punct de vedere publicitar, tinde să zboare sub radar. Drept urmare, ați putea fi șocat să auziți că are centura neagră de nivel șase în arta marțială a kickboxing-ului ukidokan. De fapt, este conectat cu acest sport de trei decenii.

 

Forest Whitaker
În ciuda faptului că îl interpretează pe tiranul rău Idi Amin în Ultimul rege al Scoției, Forest Whitaker este de fapt drăguț. Cu toate acestea, s-ar putea să nu vrei să fii de partea lui proastă, mai ales având în vedere abilitățile sale de karate Kenpo la lovituri înalte. Iar Whitaker a atins gradul de 1 Dan, demonstrând că este mai mult decât capabil în disciplina solicitantă.

 

Jessica Biel
În timp ce mulți actori au început artele marțiale ca o pasiune separată de angajarea lor, Jessica Biel a fost la celălalt capăt. Ea a descoperit că îi plăcea atât de mult să învețe elemente pentru rolul ei din Total Recall, încât acum a devenit o parte din rutina ei de exerciții. „Acum sunt foarte pasionată de artele marțiale – este cel mai uimitor antrenament vreodată”, a spus ea pentru revista Look în 2011.

 

Keanu Reeves
Keanu Reeves nu a ascuns pasiunea lui pentru artele marțiale de-a lungul anilor, jucând în The Matrix și regândind filmul de kung-fu Man of Tai Chi. Dar cu filmul de acțiune din 2014 John Wick, el a împins lucrurile la un nivel cu totul nou. Nu doar că a petrecut luni de zile învățând judo, dar a studiat și jiujitsu, ceea ce a ajutat să ofere personajului său mișcările letale prezentate în film.

 

Katheryn Winnick
Katheryn Winnick este o bijuterie de arte marțiale în profesia de actorie. Abilitățile ei de a lovi în fund au fost bine perfecționate înainte de a intra în industrie, deoarece a primit prima centură neagră la vârsta de 13 ani. Winnick avea trei școli de arte marțiale în funcțiune până la vârsta de 21 de ani. Starul Vikings se concentrează pe taekwondo și karate și deține centuri negre la ambele discipline.

James Caan
James Caan, o altă legendă a actoriei. A câștigat un nivel remarcabil al 6-lea Dan în karate Gosoku-ryu. În realitate, sub îndrumarea lui Takayuki Kuboto, a ajuns să predea arte marțiale la Departamentul de Poliție din Culver City.

Sean Connery
Sean Connery poate părea a fi domnul perfect.Scoțianul a studiat karate Kyokushin și a obținut o centură neagră de gradul întâi ca urmare a eforturilor sale. În plus, preferatul tuturor. În timpul realizării filmului Never Say Never Again, James Bond a intrat într-o luptă reală cu un maestru de arte marțiale, care și-a zdrobit încheietura mâinii. Cine a fost instructorul? Steven Seagal, mai exact.

 

Ashton Kutcher
Nu este Ashton Kutcher perfect sigur? Nu, nu tocmai. Kutcher este student la jiujitsu brazilian și a obținut centura violetă în 2014. De asemenea, este pe mâini bune, fiind luat sub aripa legendarului Rigan Machado. Între timp, Machado a fost antrenat de The Gracies, pionieri în dezvoltarea artelor marțiale.

 

Sarah Michelle Gellar
Este esențial să ai câteva manevre inteligente în arsenalul tău dacă vrei să joci Buffy the Vampire Slayer. Și Sarah Michelle Gellar are destule de ei, ajungând chiar la rangul de 1 Dan la taekwondo. În plus, Gellar se angajează în kickboxing, lupte stradale și box, făcând-o o persoană perfectă.

 

Mariska Hargitay
Mariska Hargitay, vedeta Law & Order: SVU, nu este străină de artele marțiale. Ea și-a început antrenamentul în anii 1990 și acum a stăpânit tehnica de karate Shotokan. Ea a primit chiar și o centură neagră de gradul I pentru eforturile ei. Descriindu-și dragostea pentru sport, ea a spus anterior: „Îți exercită disciplina într-un mod pe care nu l-am găsit în alte sporturi”.

 

Jason Statham
Jason Statham, un om dur britanic, se antrenează într-o varietate de arte marțiale, inclusiv jiujitsu brazilian, Wing Chun, karate și kickboxing. Cu toate acestea, motivul din spatele selecțiilor sale este destul de intrigant: dorește să-și ascundă fața. În plus, într-un interviu din 2014 pentru Combat Bear, el și-a exprimat aversiunea față de orice formă de arte marțiale față în față. „Pentru că nu există prea mult contact cu fața”, a explicat Statham. „Ca urmare, fața nu va fi rănită, ceea ce este esențial în activitatea mea.” Excelenta decizie!

 

Jessica alba
Jessica Alba, o actriță și antreprenoare, nu este departe când vine vorba de scene de luptă, considerându-le ocazia ideală pentru a-și prezenta abilitățile în artele marțiale. Deși s-a interesat de o varietate de arte marțiale de-a lungul anilor, tocmai a descoperit Krav Maga extrem de violent. La o emisiune din 2016 a emisiunii Today, ea a remarcat despre stilul de luptă: „Este brutal, este rapid, este la obiect și a fost distractiv de făcut!”

 

 

 

Ice-T
Puține figuri din media sunt la fel de înflăcărate ca belicostul rapper Ice-T. El poate fi găsit practicând tehnici de jiujitsu în timpul liber, când nu îl interpretează pe impunătorul detectiv Fin Tutuola în Law & Order: SVU sau nu este în fața trupei violente de heavy metal Body Count. Nu-l enerva pe omul de gheață.

Gisele Bundchen
Gisele Bundchen, soția lui Tom Brady și ocazional critic dur al receptorilor, este o altă persoană celebră care face arte marțiale pentru a menține un stil de viață sănătos. La Institutul de Kung Fu Tai Chi din Boston, Gisele a primit instrucțiuni de kung fu și tai chi de la Yao Li.

 

Courtney Cox
Iată-l pe co-starul Friends care a prezentat-o pe Jennifer Anniston lui Budokon. Chiar și David Arquette, fostul soț al lui Courtney Cox, i s-a alăturat pentru un antrenament (în timp ce erau căsătoriți, desigur). Numele organizației lui Cameron Shayne, Budokon, se traduce prin „calea războinicului spiritual”.

 

Jean Claude Van Damme
Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că Jean-Claude Van Damme este un artist marțial priceput. La zece ani a început să învețe karate Shotokan, iar la 18 ani și-a primit centura neagră. Van Damme a început să practice pentru echipa națională de karate când avea 12 ani. La 15 ani, a început o carieră competitivă în karate semi-contact, unde a strâns 44 de victorii uluitoare. Pentru a-și îmbunătăți fizicul, a început și culturism, ceea ce i-a permis să devină „Mr. Belgia Culturism’. A început să danseze când avea 16 ani pentru a-și dezvolta fizicitatea și echilibrul general. Deși a studiat și taekwondo și Muay Thai, majoritatea mișcărilor sale sunt o fuziune de karate și kickboxing.

 

Dolph Lundgren
Lundgren a afirmat frecvent că natura tensionată a relației sale cu tatăl său l-a motivat să se forțeze continuu să facă mai bine. Are o diplomă și un master în inginerie chimică, dar nu s-a mulțumit doar să rămână în mediul academic; a decis să învețe karate și a devenit centura neagră al 3-lea dan la karate Kyokushin. După transformarea lui în garda de corp a lui Grace Jones, cei doi au început să se întâlnească și în cele din urmă s-au mutat la New York. Lundgren a primit un mic rol ca agent KGB atunci când Jones, Roger Moore și Christopher Walken au fost repartizați în filmul James Bond A View to a Kill.

 

Steven Seagal
La 64 de ani, Steven Seagal este încă puternic și are o reputație binemeritată la Hollywood ca un autentic spărgător. Deși este bine cunoscut faptul că Seagal are confruntări cu mulți oameni, el încă menține conexiuni de lucru pozitive cu toți cei din industrie care l-au ajutat să devină binecunoscut în anii 1980 și 1990. O centură neagră din al 7-lea dan în Aikido, Seagal a fost anterior angajat ca instructor de Aikido înainte de a păși în fața camerei. Și-a început cariera în Japonia, apoi a înființat primul dojo american de Aikido înainte de a se muta la Los Angeles, într-un efort de a câștiga poate bani cu abilitățile sale.

Jackie Chan
Înainte ca Jackie Chan să-și găsească faima în cinematografia americană, practica artele marțiale de foarte mult timp. În mod ironic, Rumble in the Bronx, nici măcar nu a fost destinat unui public american. În plus, filmul nu a fost de fapt filmat în America. Da, a fost filmat în America de Nord – mai exact, în Vancouver, British Columbia, Canada. Cu toate acestea, i-a făcut pe americani să conștientizeze că Jackie Chan, este senzația chineză. Chan este un artist marțial priceput care s-a antrenat în tae kwon do, judo, hapkido și karate. A fost un produs al cinematografiei de arte marțiale chinezești, dar cei mai buni cascadori de la Hollywood și din întreaga lume i-au râvnit munca.

Jet Li
O altă legendă a filmului chinez care a primit în cele din urmă un rol în cinematografia americană a fost Jet Li. Li a primit șansa de a juca răul de neoprit în Lethal Weapon 4, alături de Mel Gibson și Danny Glover, după ani în care a jucat în filme în China natală. După ce a uimit telespectatorii în blockbuster, Jet Li a continuat să aibă succes instantaneu într-o serie de filme americane de arte marțiale, în care a jucat atât eroul, cât și tipul rău. Are o experiență puternică în artele marțiale, este un maestru al mai multor tipuri de wushu și a câștigat numeroase medalii de aur la concursurile naționale din China înainte de vârsta majoratului.

Bruce Lee
Legenda lui Bruce Lee depășește cu mult ecranul de film, dar datorită mediumului, lumea a putut să-l cunoască pe maestrul artelor marțiale. Pentru cei care iubesc absolut sub-genul filmelor de arte marțiale, îi puteți oferi recunoștința voastră continuă lui Bruce Lee. Fără îndoială că s-ar fi făcut filme de arte marțiale, dar ar fi fost populare sau profitabile fără fondatorul Jeet Kune Do? Bruce Lee a studiat Wing Chun sub legendarul Yip Man. Spre deosebire de mulți de pe această listă, Bruce nu a început să se antreneze ca un copil mic sau copil, mai degrabă ca un adolescent care a fost lovit în fund de bande rivale.

Lista ar continua. Care este actorul tău preferat care practică bine artele marțiale?