Ah, politicienii noștri… Activitatea lor politică le ocupă foarte mult timp, iar dacă alături nu ar avea o persoană care să le împartă pasiunile sau măcar să îi susțină în bătăliile care urmează, la nivel emoțional lucrurile ar sta destul de complicat!

Și, pentru că ne dorim să cunoaștem cât mai mult despre consorții politicienilor noștri, pe care îi votăm sau vedem zi de zi la televizor, ne-am propus să venim cu o scurtă prezentare a reușitelor legislatorilor moldoveni, pentru că știrile politice îi prezintă mereu ca soția/soțul.

Haideți, așadar, să îi/le cunoaștem:

  1. Deschidem acest top cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care este căsătorit cu Inga Grosu, un nume de altfel foarte greu de aflat, deoarece soția noului președinte este mereu menționată ca: soția lui Igor Grosu. Doamna Grosu este profesoară la liceul Petru Rareș, din capitală. Aceștia au împreună 3 copii.

sursă foto: zugo.md

2. Mergem cu pași siguri spre liderul socialiștilor, domnul fost președinte, Igor Dodon care este căsătorit cu Galina Dodon. Aceasta este absolventa Universității Agricole de Stat din Moldova, facultatea de economie și a Institutului Naţional de Management, facultatea de drept economic. Din 2 martie 2012, Galina Dodon este Director Financiar la „Exclusiv Media” SRL, iar împreună cu soțul ei au 3 băieți. Soția fostului președinte de stat este mereu prezentă în activitatea sa politică, susținându-l în toate campaniile sale electorale. Doamna Dodon a fost declarată ca fiind cea mai stilată Primă Doamnă din istoria republicii

sursă foto: sputnik.md

3. Din această listă nu putea lipsi doamna Zinaida Greceanîi, doamna de fier a Parlamentului. Este căsătorită cu Alexei Greceanîi și mamă a doi copii. Domnul Greceanîi a preferat să stea în umbra activității politice al soției sale. A devenit cunoscut în perioada în care s-au iscat scandaluri cu privire la furtul miliardului și posibila implicare a acestuia.

 

sursă foto: protv.md

4. Cine nu îl cunoaște pe Ilan Șor, o știe pe Jasmin, și invers! Celebrul cuplu a intrat în vizorul publicului după ce a fost anunțată nunta acestora. Jasmin este consoarta liderului partidului care a luat naștere la Orhei, din 2011. Cântăreața, originară din Daghestan, a cucerit publicul moldovenesc, astfel ridicându-i ratingul soțului, și fiindu-i aproape, chiar și atunci acesta a fost acuzat și reținut pentru spălare de bani. Cei doi au 3 copii, unul este din prima căsătorie a cântăreții.

 

sursă foto: telegraph.md

5. Edilul capitalei noastre, Ion Ceban, și-a cunoscut soția, Tatiana Țaulean, datorită unui prieten comun, într-o cafenea. Sunt căsătoriți de 15 ani și au doi copii împreună, Ilinca și Vasile. Tatiana este originară din Florești și este absolventă a Academiei de Studii Economice și Universitatea Tehnică din Moldova, iubește fotografia și conduce o afacere.

sursă foto: știri.md

6. Fostul prim-ministru, Pavel Filip, este căsătorit de mulți ani cu Tatiana Filip, iar cei doi au doi băieți, Iulian și Dumitru. Jumătatea ex-premierului Pavel Filip, activează la SRL „Burex”, specializată în comerț. Doamna Filip a fost mereu alături de soț, însoțindu-l la toate alegerile în care acesta a fost direct implicat.

 

sursă foto: deschide.md

7. Nu am uitat de soția primarului cu cel mai scurt mandat, Angela Năstase, cu care este căsătorit Andrei Năstase, de 22 de ani. Cuplul are 3 copii, doi feciori și o fiică. Soția lui Andrei Năstase locuiește de mai mulți ani împreună cu cei trei copii la Frankfurt, dar păstrează legătura în ciuda distanței. Doamna Năstase este medic de profesie și lucrează în cadrul unei companii germane.

sursă foto: noi.md

8. Încheiem topul cu consoarta domnului Vladimir Voronin, doamna Taisia Mihailovna. Al treilea președinte al Republicii Moldova are împreună cu soția sa doi copii. Doamna Voronin este casnică și a devenit populară datorită zilei Bunicii pe care aceasta a inaugurat-o în 2007.

sursă foto: jurnal.md