De la profesoară la prima doamnă SUA, drumul ei nu a fost unul dintre cele mai ușoare, dar energia, optimismul și ardoarea cu care și-a susținut soțul său, în campaniile electorale, au adus rezultate. Jill Biden este următoarea primă doamnă a Americii.

Deși inaugurarea noului președinte este programată pentru 20 ianuarie 2021, toți deja și-au îndreptat privirile spre noua prima doamnă SUA – Jill Biden, care este și prima primă doamnă cu un job.

Jill Biden are 69 de ani și are o carieră de peste 30 de ani în domeniul învățământului. Ea va deveni prima primă doamnă care are un job – este profesoară de engleză. „Îmi place să lucrez. Sunt o femeie care muncește, să fiu profesoară este pasiunea mea. Este ceea ce-mi place să fac. Este cariera mea și simt că aș putea profesa și în același timp, să fac orice face o primă doamnă”, a spus ea într-un interviu din septembrie pentru revista Vogue.

„Nu suntem de acord în toate, nu este necesar, ne putem iubi și respecta oricând”, a spus ea într-un discurs. Prima doamnă a arătat o imagine de la începutul relației cu Joe Biden, a cărui viață a fost lovită de „tragedii de neimaginat”.

„Când l-am întâlnit pe Joe, era tată solitar cu doi copii”. Prima soție a lui Joe Biden decedase într-un cumplit accident rutier, împreună cu fiica lor mai mică în anul 1972, cei doi fii, fiind răniți grav.

Când au făcut cunoștință, în 1955, el era senator, iar ea trecea printr-un divorț tensionat cu primul soț. După prima întâlnire, Jill și-a telefonat mama și i-a spus: „În sfârșit am întâlnit un gentleman”.

Până a-și da acceptul, Joe a cerut-o de soție pe Jill de cinci ori.

Cei doi s-au căsătorit cinci ani mai târziu, în 1977. Însăși fiii lui, care supraviețuiseră accidentului, și-au încurajat tatăl să se căsătorească cu Jill. „Mi-a oferit viața înapoi”, a spus despre Jill, Joe Biden. După patru ani ei au devenit părinții unei fete, pe nume Ashley.

O altă tragedie, care s-a întâmplat în 2015 și care l-a făcut pe soțul său să nu candideze la postul de președinte SUA , în 2016, a fost moartea fiului ei adoptiv, Beau, răpus de cancer. „Am fost dărâmată. Viaţa mea s-a schimbat într-o clipă. Pe tot parcursul bolii am crezut cu tărie că va trăi şi n-am încetat să sper până în ultima clipă, când a închis ochii”, spunea ea.

„A învățat să vindece o familie și, în același mod, vindecăm o țară: cu dragoste, înțelegere, mici gesturi de bunătate, curaj și o speranță de neclintit”, a spus ea cu admirație despre soțul său.

Jill Biden este de asemenea prima primă doamnă cu origini italo-americană.

Ea rămâne profesoară de engleză la Northern Virginia Community College

Jill obţinut un master în domeniul educaţiei în 1981, după care a stat doi ani acasă pentru a se ocupa de copii. În anii 80 s-a ocupat de adolescenţii cu tulburări emoţionale la un spital psihiatric şi s-a dedicat studenţilor cu dificultăţi şcolare.

Este preşedinta ONG-ului Biden Breast Health Initiative, fondat în 1993, care derulează programe educaţionale de conştientizare a cancerului la sân în şcoli. În 2007 a fondat Book Buddies, un program de sprijin pentru elevii cu venituri mici. La 55 de ani a devenit doctor în domeniul managementului educaţiei.

Jill Biden a scris prima carte pentru copii în 2012 – „ Don’t Forget, God Bless Our Troops” – în care eroina este nepoata sa Natalie, care povesteşte despre experienţa familiei în timpul detaşării tatălui său Beau în Irak. Beau Biden a fost avocat, procuror general în Delaware şi a activat în Garda Naţională a acestui stat.

În 2020, Jill Biden a publicat cartea pentru copii „Joey: The Story of Joe Biden”, iar protagonist este nimeni altul decât soţul său, un copil „aventuros şi curajos” în ciuda faptului că a fost puţin bâlbâit în copilărie şi a fost batjocorit din pricina asta.

Jill şi Joe au cinci nepoţi.

Sursa: Instagram, Vogue

Citește și: Melania Trump vrea să divorțeze imediat ce părăsește Casa Albă: „Numără minutele”

Distribuie articolul: