O prezență de seamă în lumea selectă a Bucureștiului este Aliona Bostan, soția proprietarului cramelor Purcari din Republica Moldova.

Femeia de afaceri și-a reîmprospătat imaginea și a fost recent remarcată prin București conducând un Rolls Royce Spectre, evaluat la 770.000 de euro (14.790.776,00 lei moldovenești), scrie zugo.md.

Conform cancan.ro, care a surprins câteva fotografii, mașina este nou-nouță. Aliona este soția lui Victor Bostan, unul dintre milionarii veniți de peste Prut.

Victor Bostan nu a fost dintotdeauna antreprenor și cu atât mai puțin milionar. În perioada școlii s-a specializat în domeniul vinului. Iar practica și-a început-o ca oenolog la o vinărie într-un oraș din apropierea satului natal, Cărpineni, din Republica Moldova.

„Cred că pot spune că sunt un om fericit, care a reuşit să transforme un hobby – pentru că vinul este un hobby – într-o afacere care a ajuns deja la o valoare mare. La recunoaştere internaţională! Cred că este o descriere scurtă şi adevărată”, spunea Victor Bostan, CEO al Grupului Purcari, care deţine cramele Purcari şi Bostavan din Republica Moldova, precum şi Crama Ceptura din România.

Potrivit bursa.ro, titlurile producătorului Purcari Wineries au înregistrat un randament de 4,42%, în intervalul 15 ianuarie – 15 februarie 2024, în raport cu moneda euro, practic cea mai bună evoluţie din indicii BET şi BET-XT.

De altfel, la jumătatea lunii ianuarie, producătorul a anunțat extinderea și în Turcia, dar și în alte zone de pe mapamond. Anunțul a adus o majorare de 2,82% a preţului acţiunii Purcari în şedinţa din 16 ianuarie.

„Este un pas înainte pentru a spori amprenta şi poziţia Purcari pe piaţă, în regiunea Orientului Mijlociu şi Africa. Actuala achiziţie face parte din strategia comercială a Grupului de dezvoltare de noi pieţe, după deschiderea unui birou necomercial de reprezentare în China în 2019 şi a unei companii comerciale în Ucraina în 2021”, se menţiona în comunicatul emis de Victor Bostan, directorul general de la Purcari.

Distribuie articolul: