Avea 900 de ani, iar acum nu a mai rămas nimic din el. Un pod vechi de 900 de ani din estul Chinei, construit în timpul dinastiei Song (960-1127), s-a prăbușit, sâmbătă seara, după ce a ars în întregime în doar câteva minute. Potrivit Global Times, cauza incendiului nu este cunoscut deocamdată, însă experții spun că cel mai probabil a fost provocat de o persoană.


Flăcările au fost stinse după mai bine de zece ore, însă podul din lemn, vechi de 900 de ani, a ars până la prăbușire în mai puțin de 20 de minute.

Cunoscut și sub numele de Podul Păcii Universale, podul Wan’an era cel mai lung pod de lemn din China, cu o lungime de peste 98 metri.

„Este probabil să fi fost cauzat de oameni și nu de un dezastru natural. Combustia spontană a unui pod peste apă este rară”, a declarat Xu Yitao, un expert în arhitectură antică de la Universitatea din Peking, pentru Global Times.

Podul avea o valoare culturală semnificativă. El demonstra înțelepciunea și ingeniozitatea stăpânită de chinezii antici în ceea ce privește proiectele de arhitectură din lemn, mai ales că un asemenea pod era extrem de dificil de construit.

Distribuie articolul: