Te salut, cititorule! Ei bine, pentru că „Cartea verde” ne-a fost încă valabilă de la călătoria la Humulești, am zis să dăm o fugă până în nord – estul României. Așa că am vizitat Cheile Bicazului. 

Cheile Bicazului sunt situate în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord – estul României în județele Neamț și Harghita, la o distanță de doar 20 de km de orașul Bicaz. Se află în partea centrală a culmii estice Tulgheș – Valea Rece a Masivului Hășmaș. Axul principal al acestora este reprezentat de către râul Bicaz.

Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine. Pe parcursul serpentinelor am găsit magazine cu produse lucrate de artizanii români.

Reprezentând un monument al naturii și fiind incluse în ariile protejate de interes național, Cheile Bicazului din județul Neamț și Lacul Roșu din județul Harghita sunt situate în aria de protecție integrală a Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș.

Deși cheile au apărut într-o masă de calcare jurasice, de-a lungul traseului Lacu Roșu – Bicazu Ardelean se întâlnesc și asocieri de cenuși vulcanice care, alături de existența rocilor diferit colorate și variate ca formă și alcătuire, precum și în contextul în care pe axa cheilor se află majoritatea punctelor de atracție din zonă, fac ca aici să existe unul dintre cele mai remarcabile itinerare turistice din Carpații românești.

Distribuie articolul: