Cetățenii Republicii Moldova sunt nemulțumiți de creșterile exagerate a prețurilor. Nu au cu ce să-și întrețină familiile și nu au nevoie de sfaturi, dar de fapte, declară ei. Astfel, Potrivit Tv8, câteva zeci de oameni, în frunte cu deputați ai Partidul „ȘOR” și ai Partidului Comuniștilor, au protestat în fața Guvernului față de scumpirile fără precedent la produsele alimentare. 

Protestul a fost denumit „Marșul cratițelor goale”, unde oamenii au bătut cu lingurile în cratițe, semn că nu au cu ce să-și întrețină familiile. Protestatarii au scandat „Jos Guvernul” și „Jos Maia Sandu”.

Marina Tauber a ținut un discurs în fața simpatizanților Partidului „ȘOR” și ai Partidului Comuniștilor. Deputata și-a expus indignarea față de sărăcie, lipsa de produse și criza care se aprofundează. Aceasta a spus că ordinea de zi a ședinței Parlamentului a fost doar cu proiecte de legi legate de interesele proprii ale Guvernării, nefiind inclus nimic legat de problemele sociale.

O protestatară s-a plâns de faptul că nu are cu ce să-și întrețină familia, specificând că nu este nevoie de sfaturi, dar de acțiuni din partea conducerii.

„Ei ne dau sfaturi cum să economisim. Cum să economisim dacă nu avem nimic. Noi nu avem nevoie de sfaturile lor, nu avem nevoie de așa conducere. Noi singuri ne vom descurca dacă ei nu pot să rezolve problemele noastre”, a declarat protestatara conform sursei menționate.

Sursa: Tv8

Distribuie articolul: