Nucile sunt, în general, considerate o parte a unei diete echilibrate, datorită nivelului lor ridicat de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. O nouă cercetare de la Universitatea din Minnesota evidențiază din nou acest lucru. Descoperirile sugerează că cei care includ nucile în dieta lor se bucură de anumite beneficii pentru sănătate, inclusiv o creștere mai mică în greutate, o dietă mai bună și un risc mai scăzut pentru boli de inimă.

 

Care sunt beneficiile consumului de nuci?

O porție zilnică de nuci este echivalentă cu 30 g, 1/4 cană sau 12-14 jumătăți de nucă și are o valoare nutrițională de:

  • 190 de calorii
  • 18 grame de grăsime (inclusiv 13 grame de grăsimi polinesaturate)
  • 4 grame de carbohidrați
  • 4 grame de proteine
  • 2 grame de fibre alimentare
  • 1 gram de zahăr
  • nu conține sodiu sau colesterol.

Potrivit Lauren Pelehach Sepe, nutriționist clinic la Centrul de Wellness Kellman din New York, NY, nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase surse de grăsimi bune pe care le poți mânca.

„Sunt bogate în grăsimi sănătoase, antioxidanți, precum și câteva minerale esențiale”, a explicat ea pentru Medical News Today. „Având în vedere profilul lor nutrițional benefic, nucile sunt o parte importantă a unei diete sănătoase, deoarece oferă o serie de beneficii esențiale pentru sănătate.”

Sepe a spus că nucile oferă mai multe beneficii pentru sănătate, deoarece conțin cea mai mare cantitate de acizi grași omega-3. Acizii grași Omega-3 sunt în mod natural antiinflamatori. De asemenea, s-a demonstrat că scad nivelurile de trigliceride și reduc formarea plăcilor în casele sangvine, care este un mecanism prin care îți scad riscul de boli cardiovasculare.

Sepe a citat, de asemenea, un studiu din 2019 care arată că nucile ajută la furnizarea de beneficii cardiovasculare datorită impactului lor asupra microbiomului intestinal.

„Un microbiom intestinal sănătos a fost legat de niveluri reduse de inflamație, ceea ce reduce riscul de boli cardiovasculare, precum și îmbunătățește profilul lipidic, scade riscul de boli metabolice, precum și multe alte beneficii pentru sănătate.”

Distribuie articolul: