Majoritatea populației din țara noatră este mulțumită de activitatea sistemului educațional din Republica Moldova. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj prezentat în cadrul unei mese rotunde organizate astăzi de către Fundația Soros-Moldova. 

„Circa 70% dintre părinți sunt satisfăcuți de calitatea studiilor pe care copiii o primesc în școală. Astfel, putem spune că nu există cerere pentru o educație mai bună”, a precizat fostul ministru al Învățământului Anatol Gremalschi.

Sondajul arată că societatea apreciază acțiunile Guvernului în domeniul Educației.

„Nemulțumiți și nu prea mulțumiți sunt cira 40% dintre respondenți. După gradul de satisfacție, Educația ocupă locul patru. Nu o să vă vină să credeți, dar în general, aproape 50% sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de ceea ce face conducerea în domeniul Educației. După acest criteriu, Educația este pe locul unu. Concluzia este de aici că Educația nu e o problemă pentru cetățeni. Atunci de ce ar trebui să reformăm”, a întrebat mai în glumă, mai în serios Gremalschi.

Expertul afirmă că nu poate veni cu o explicație pe marginea creșeterii bruște a satisfacției cetățenilor față de acțiunile Guvernului. Cert este, însă, că reformele nu sunt pe placul societății.

Sursa: AGORA

Foto: Arhiva personală

Mesajul pentru părinți al Virginiei Vangheli, Învățătorul Anului 2014: „Lucrul în familie este sfânt. Copiii au nevoie de atenție!”

Distribuie articolul: