Actorul și artistul emerit Boris Bechet s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Despre aceasta informează consiliera prezidențială, Ala Nemerenco, scrie AGORA.

„Azi s-a mai stins încă un mare Om al neamului nostru – Boris Bechet. Actor de teatru și film, a înscris pagini de aur în istoria teatrului și cinematografiei naționale. O pierdere irecuperabilă. Drum lin sufletului lui Mare…”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook. 

Boris Bechet s-a născut la 7 februarie 1953, satul Vadu-Leca, raionul Telenești. A studiat la Institutul de Arte din Chișinău în perioada anilor 1971-1975. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi și-a continuat activitatea la Chișinău la Teatrul „Alexei Mateevici”.

Actorul a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. S-a manifestat în filmele lui: Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu unde a jucat roluri principale, dar și roluri secundare. Un personaj de forță rămâne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu „Corbii prada n-o împart”.

Este unul din fondatorii studioului independent „Media SDB”. A jucat în filmele precum: Găsește potcoava fericirii, Ștefan, 1983, Miorița, Ungurean, 1987, Cursa, părintele Vladimir, 1988, Troița, Nicanor, 1991. În anul 1991, actorului i se conferă titlu de artist emerit.