Dacă n-ai ghicit deja, este vorba despre clasicul oțet de mere, amestecat cu puțină apă, pe care celebrități precum Hilary Duff, Scarlett Johansson sau Kim Kardashian îl consideră esențial pentru sănătatea digestivă, pentru slăbit și detoxifiere.

Am devenit și mai interesată atunci când am aflat că „shotul” cu oțet de mere ajută și la eliminarea acidității și acelei senzații de arsura și reflux esofagian, o problema cu care mai toți ne confruntăm atunci când consumăm alimente acide.

Cidrul de oțet de mere, cum mai este numit, este un remediu antic, folosit pentru multe alte probleme, printre care afecțiuni ale scalpului (mătreață), indigestie sau faringe iritat. Nu e o plăcere să-l bei, însă aceste celebrități jură că beneficiile sunt mai presus de orice senzație (temporară) de disconfort și promit că în timp te obișnuiești cu gustul.

Cum acționează? „Oțetul de cidru de mere se obține prin combinarea merelor zdrobite, a drojdiei și a bacteriilor, astfel încât merele să fermenteze în acid acetic”, ne spune Rachel Berman, RD, directorul general al Verywell. „Minunea acestei băuturi constă în combinația dintre acid acetic și bacteriile benefice care se formează în timpul fermentării merelor”, adaugă specialistul.

Vedetele adaugă 1-2 linguri de oțet de mere într-un sfert de pahar cu apă (poți pune câtă apă vrei) și îl consumă pe stomacul gol pentru a-și stimula metabolismul, a echilibra flora bacteriană din stomac și a ajută la eliminarea poftelor nesănătoase pe parcursul zilei.

„Această băutură te poate ajuta să slăbești pentru că reglează nivelul de zahăr din sânge, ajutându-te să mănânci mai puțin și mai sănătos. Nu vei mai fi la fel de tentată să apelezi la junk food și dulciuri”, explică Berman. Asta e însă valabil in cazul oricărui alt oțet, nu doar al celui de mere, subliniază expertul.

Ce alte alternative de a-l consumă ai? Dacă nu-ți place să bei oțet de mere dimineață, atunci expertul îți recomandă să înlocuiești dressingurile de salate pline de grăsimi, zahăr și alte chimicale cu unul natural, compus din oțet de mere, apă și puțină miere. Salată va fi delicioasă, iar tu te vei bucură de beneficiile pe care oțetul de mere le are asupra organismului tău.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: