Aceste celebrități au decis că pot face ceva mai bun cu banii buni pe care îi câștigă decât să îi cheltuie doar pe case și mașini scumpe. Fie că au trecut prin experințe triste, care i-au determinat să își întoarcă atenția către copii săraci sau pur și simplu și-au dorit să ajute niște suflete, aceste celebrități fac donații sau chiar au înființat fundații de binefacere.

1. Gosha Kutsenko

Fundația „Step Together” a lui Gosha Kutsenko îi ajută pe copiii cu paralizie cerebrală. Actorul a deschis fundația în 2011 și, de atunci, de două ori pe an, organizează concerte de caritate la care își invită prietenii.

2. Natalia Vodianova

Un model binecunoscut, a creat Fundația Naked Heart for Children. Activitatea să de caritate este cunoscută nu numai în țările estice, ci și în Europa.

Fundația este implicată în construirea de terenuri de joacă, oferă asistență juridică, psihologică, terapeutică și socială familiilor cu copii cu dizabilități. Vodianova organizează de multe ori baluri de caritate și curse sportive unde celebrități sunt invitate să strângă bani în scopuri caritabile.

3. Konstantin Khabensky

Fundația Konstantin Khabensky îi ajută pe copiii cu cancer. În 2013, fundația să a salvat 130 de copii. Actorul spune că nu este nimic mai valoros decât viață umană și când vede ochii fericiți ai mamelor, în interiorul lui se naște ceva foarte important, care îi da putere și bucurie. Actorul face asta după ce soția lui a murit în lupta cu cancerul.

4. Chulpan Khamatova

Actrița a înființat în 2006 fundația „Give Life”, care este implicată în sprijinirea copiilor cu boli hematologice și oncologice. Khamatova ajută clinicile specializate să achiziționeze echipamente medicale și medicamente necesare.

De asemenea, găsește donatori, grupuri de voluntari care oferă asistență psihologică și socială copiilor bolnavi, și încearcă să atragă atenția societății asupra persoanelor cu cancer.

5. Keanu Reevs

Keanu conduce un mod de viață foarte simplu și îi sprijină pe cei fără adăpost. El nu este deloc un adept al luxului și nu înțelege de ce vilele și avioanele private sunt necesare unui bărbat.

Chiar și atunci când a devenit bogat și faimos, el nu a cumpărat un loc unde să trăiască pentru el însuși, ci a rămas să locuiască într-o casă închiriată. El nu are propria să mașină, Keanu călătorește cu transportul public.

Reeves a fondat Fundația pentru Cancer. A decis asta după ce propria lui sora a suferit de leucemie. De asemenea, susține diferite proiecte de mediu și se lupta pentru drepturile animalelor.

6. Leonardo DiCaprio

Primind sume impresionante, DiCaprio și-a dat seama că banii nu fac o persoană fericită. În 1998, a creat o fundație caritabilă care a donat 15 milioane de dolari unui număr de 30 de organizații diferite.

7. Kate Middleton

Jurnaliștii au acuzat-o în mod repetat pe ducesa de Cambridge pentru faptul că se comportă necorespunzător unui membru al familiei regale. Dar Katherine nu acordă atenție acestor atacuri, preferă să nu poarte haine haute couture, ci preferă mărcile Zara, H & M, Hobbs.

Împreună cu soțul ei, participa la diferite inițiative și alocă sume suficient de mari pentru caritate.

Angelina Jolie

În 2001, în timpul filmărilor pentru „Lara Croft”, care au avut loc în Cambodgia, actrița și-a trezit interesul pentru caritate. Jolie a văzut acolo nevoile oamenilor și a mers cu ajutor umanitar în țările lumii a treia.

A creat mai multe fundații caritabile care ajută copiii din Africa. În 2013, actrița a fost premiată cu un Oscar umanitar pentru meritele ei.

Și această nu este întreagă lista de stele angajate în fapte bune. Faptul că numărul acestor persoane crește în fiecare an este încurajator.

Sursa

 

Distribuie articolul: